V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport

16 julija 2021 Šport


Mladi slovenski odbojkarji kategorije U – 17 so v Tirani na evropskem prvenstvu doživeli v A skupini drugi poraz in to proti reprezentanci Latvije s 3:1. Za slovensko izbrano vrsta sta prispevala po točko tudi odbojkarja soboške Panvite Pomgrada Vid Suhadolnik in Nik Legen, nastopil pa je tudi Urban Rajnar. Kljub porazu se je reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorja Iztoka Kšele uvrstila v skupini na drugo mesto in se bo v nadaljevanju prvenstva borila za odličja. Uvrstitev med štiri najboljše reprezentance v Evropi je že velik uspeh, zdaj pa čaka v soboto ob 19.30 slovensko reprezentanco polfinalna tekma s prvouvrščeno reprezentanco B skupine.

Aeroklub Murska Sobota in Letalska zveza Slovenije bosta na letališču Murska Sobota od sobote 17. do nedelje 25. julija pripravila 30. odprto državno prvenstvo v jadralnem letenju. Skupno je za tekmovanje prijavljenih 43 jadralnih pilotov iz Avstrije, Estonije, Hrvaške in Slovenije. Med tekmovalci bodo tudi člani Aerokluba Murska Sobota: Damjan Korpič, Marjan Medić, Peter Podlunšek in Rajko Grčar ter v mladinski kategoriji Jernej Jurhart. Slovesna otvoritev prvenstva bo jutri ob 9., če bodo vremenske razmere ugodne, pa bo ob 10. uri začetek tudi prve tekmovalne discipline.

V športnem centru Ivanke Serec v Radencih je madžarski drugoligaš Tiszakecske gostil ravenski Fužinar, ki ga trenira Mihael Bukovec iz Kobilja. Ekipa sta se razšli brez zmagovalca ob izidu 1:1, oba zadetka pa sta bila dosežena v drugem polčasu. Madžarski drugoligaš Tiszakecske bo igral jutri ob 10. še zadnjo pripravljalno tekmo v Sloveniji in to v Lendavi proti drugoligaški ekipi Nafte 1903.

V Pomurju je ob nogometni Muri ta čas precej zanimanja tudi za novo sezono v pomurski nogometni ligi. Opravljen je bil žreb parov za sezono 2021/2022 in v prvem kolu 15. avgusta bodo na programu naslednja srečanja: Hangarikum Olimpija Dolga vas – Čarda Martjanci, Aluvar Gančani – Odranci, Rakičan – Polana, Kema Puconci – Veržej, Tromejnik Kuzma – Grad, Avto Rajh Ljutomer- Križevci, Hotiza – Radenska Slatina, Turnišče – Goričanka Rogašovci, Črenšovci pa bodo v prvem kolu prosti.