Domov

Šport

17 julija 2021 Šport


Z nogometno tekmo Bravo – Radomlje, ki se je končala z rezultatom 0:0, se je v petek začela 31. sezona v slovenski nogometni ligi Telemach. Soboška Mura bo igrala tekmo proti Taboru iz Sežane nocoj ob 20.15 v Murski Soboti, tekmo bomo spremljali z javljanji tudi na Murskem valu.

Dve tekmi sta bili odigrani že v hrvaški prvi nogometni ligi. Osijek je na krilih Damjana Boharja iz Mačkovec s 3:0 premagal Šibenik. Damjan Bohar je dosegel dva zadetka, enega iz igre in enega iz 11-metrovke. Veliko presenečenje je pripravil Slaven Belupo iz Koprivnice, ki je v Zagrebu premagal aktualnega državnega prvaka Dinamo z 2:0.

V Odrancih sta bili včeraj odigrani prvi tekmi dvodnevnega nogometnega turnirja za pokal Občine Odranci. V prvi tekmi je Polana je z zadetkoma Kuznecova in Houbara z avtogolom premagala Turnišče z 2:0. V drugem srečanju je ekipa Hungarikuma Olimpije iz Dolge vasi presenetljivo premagala Odrance z 2:1. Za Odrance je dosegel zadetek Ciglarič, za Hungarikum sta bila strelca Magyar in Požgai. V nedeljo ob 16. bosta za tretje mesto igrala Odranci in Turnišče in za naslov prvaka turnirja: Polana in Hungarikum Olimpija iz Dolge vasi.

Medobčinska nogometna zveza Murska Sobota je zaradi odpovedi tekmovanja v pomurski ligi s strani Nogometnega kluba Goričanka opravila ponovni žreb parov prvega kola. Tako bodo v prvem kolu 15. avgusta igrali: Turnišče – Križevci, Črenšovci – Čarda Martjanci, Hotiza – Kema Puconci, Avtorajh Ljutomer – Grad, Tromejnik Kuzma – Veržej, Radenska Slatina – Polana, Rakičan – Aluvar Gančani in Hungarikum Olimpija – Odranci.

Zaradi odpovedi tekmovanja Goričanke v pomurski nogometni ligi je bil opravljen tudi novi žreb parov v prvi soboški nogometni ligi in tako bodo 22. avgusta v prvem kolu naslednje tekme: Bogojina – Apače, Dokležovje – Lipa, Hodoš – Roma Vanča vas, Cankova- Goričanka Rogašovci, Serdica – Cven, Tišina – Šalovci, Bakovci – Aqua Ižakovci in Radgona- veterani Mure.