V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport

18 julija 2021 Šport


V polfinalu evropskega prvenstva v odbojki kategorije U – 17 je v Tirani reprezentanca Slovenije pod taktirko selektorja Iztoka Kšele premagala Poljsko s 3:0. Za slovensko reprezentanco je dosegel Vid Suhadolnik štiri točke, igrala pa sta tudi Nik Legen in Urban Rajnar, vsi iz soboškega kluba Panvita Pomgrad. Nocoj ob 19. bo reprezentanca Slovenije igrala finale za naslov evropskega prvaka proti reprezentanci Rusije.

Tretji dan evropskega prvenstva do 20 let v atletiki je Talinu nastopil za slovensko reprezentanco v moški štafeti 4 x 400 metrov tudi Maj Janža iz Atletskega kluba Pomurje. Slovenska štafeta je bila sprva četrta v skupini v času 3:16,31, nato pa je sledila diskvalifikacija zaradi prestopa v drugi predaji.

Na mednarodnem atletskem mitingu v avstrijskem Gradcu je v močni mednarodni konkurenci Natalija Pavlinjek, članica Atletskega kluba Pomurje, v teku na 100 metrov z ovirami, v močnem vetru, tekla hitreje od osebnega rekorda 15,82 in zasedla šesto mesto. Pavlinjekova je tekla tudi na 200 metrov in dosegla čas 26,81 ter zaostala 25 stotink za letošnjim osebnim rekordom.

V uvodnem srečanju 31. sezone v prvi slovenski nogometni ligi Telemach je v soboški Fazaneriji Tabor iz Sežane presenetljivo premagal aktualne državne prvake, nogometaše Mure, s 3:0. Za goste, ki so vodili že ob polčasu z 1:0, je dosegel dva zadetka Dino Stančić v 10. in 60.minuti, uspešen pa je bil za Tabor iz 11 metrovke tudi Marko Krivičić v 56. minuti.

V pripravljalni nogometni tekmi je v Lendavi madžarski drugoligaš Tiszakecske premagal Nafto 1903 z 1:0. Zmagoviti zadetek za goste iz Madžarske je dosegel Aron Benke v 17. minuti srečanja.

Češki drugoligaš Pribam pa je v pripravljalni nogometni tekmi v Beltincih premagal Klimo Tratnjek Beltince s 3:1. Za Beltinčane je dosegel zadetek Alan Kavčič, za goste pa je dvakrat zadel Stanislav Vavra in Rodek Voltr.

Prvi dan finalnega turnirja državne lige v streljanju na glinaste golobe, ki poteka v Novi Gorici, vodi po treh serijah moštveno Gornja Radgona v postavi: Tadej Kostanjevec, Milan Svetec in Milan Pelcl s 199. zadetki. Ekipa Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote v postavi: Evgen Pap, Denis Pojbič in Boštjan Maček je s 191. zadetki na četrtem mestu. Posamično je v vodstvu Tadej Kostanjevec iz Gornje Radgone s 70. zadetki, Boštjan Maček pa je na četrtem mestu z 69.zadetki.

Na kolesarski dirki za veliko nagrado Občine Gorje so sodelovali tudi mladi člani Kolesarskega kluba Tropovci. Med dečki kategorije A je bil Gal Kaučič deveti, Bor Berlak pa se je uvrstil na 10. mesto. Med mlajšimi mladinci je bil Gol Žido 22., med starejšimi mladinci pa se je Luka Jablanovec, vsi iz Kolesarskega kluba Tropovci, uvrstil na 17. mesto.

Na ribiškem tekmovanju v počastitev 30 letnice osamosvojitve je v Gradišču v organizaciji Območnega združenja veteranov vojne za Slovenijo Murska Sobota nastopilo kar 13 veteranskih ekip iz Pomurja in Podravja. Najbolje so se odrezali Radgončani s I. ekipo, za katero so nastopali: Andreas Kardinar, Matjaž Perša in Željko Mavrič z 62,8 kg ulovljenih rib. Druga je bila ekipa PŠD Račka iz Rač v postavi: Franc Vogrin, Milan Lorenčič in Andrej Voršič s 37,4 kg, tretja pa je bila II. radgonska ekipa v postavi: Peter Merčnik, Božo Irgolič in Drago Grah z 32,7 kg ulovljenih rib. Posamično je v Gradišču zmagal Matjaž Perša s 33,1 kg, drugi je bil Božo Irgolič z 20,3 kg in tretji Željko Mavrič, vsi radgonske ekipe, z 17,6 kg ulovljenih rib.