Domov

Šport

20 julija 2021 Šport


Na letališču soboškega aerokluba poteka 30. državno prvenstvo v jadralnem letenju, na katerem sodeluje 43 jadralnih pilotov iz štirih držav. Vremenske razmere precej krojijo sam potek tekmovanja. Tako je bila po sobotni otvoritvi šele včeraj na programu prva tekmovalna disciplina v odprtem razredu, tekma v klubskem razredu pa je odpadla, saj je med tekmo veter na 500 metrih višine dosegal 70 km na uro. Jadralni piloti so imeli na programu hitrostni prelet na treh razdaljah. Nalogo je kljub težavam najbolje opravil Boštjan Pristavec iz Alpskega letalskega centra Lesce, drugi je bil Estonec Teet Jagomagl in tretji Anton Šiban iz Aerokluba Celje. Danes so imeli piloti na programu drugo tekmovalno nalogo v obeh tekmovalnih razredih.

 S slovensko košarkarsko reprezentanco do 20 let je odpotoval na Kreto 19 letni Prekmurec Jan Copot, ki je začel košarkarsko kariero pri Radenski Creativu, zdaj pa je član Hopsov. Na Kreti bo kot nadomestek evropskega prvenstva potekal košarkarski Fiba turnir »Challenger«, slovenske košarkarje pa čakajo nasprotniki Grčije, Rusije, Izraela, Belgije in Ukrajine.

Nogometaši Nafte 1903 iz Lendave so ostali brez 24 letnega Stjepana Oštreka, ki je modro beli dres zamenjal z rumeno modrim in bo eno leto igral za prvoligaško ekipo Kopra. Oštrek je z Nafto 1903 v 2. slovenski nogometni ligi v minuli sezoni zasedel tretje mesto, kot vezist v ekipi pa je dosegel tudi 10 zadetkov. Oštrek je bil posojen že tudi madžarskemu prvoligašu ZTE v Zalaegerszegu, zdaj pa bodo pri Nafti 1903 morali zanj najti novo nadomestilo.

V Termah Čatež bosta imeli od 26. do 27. julija priprave slovenski ženski nogometni reprezentanci U – 17 in U – 19. V mlajšo reprezentanco U – 17 je selektorka Tina Kelenber povabila tudi štiri igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje: Zalo Lucijo Balažic, Živo Rakovec, Tijo Šoštarič Karič in Noele Vilčnik. V starejšo reprezentanco je selektorka Petra Mikeln povabila iz pomurskega kluba: Anjo Eferl, Ivo Kocijan in Sašo Kolar.