V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport

21 julija 2021 Šport


Na 30. odprtem državnem prvenstvu v jadralnem letenju na letališču soboškega aerokluba so imeli v torek jadralni piloti ugodne vremenske razmere v obeh tekmovalnih razredih. V odprtem razredu je zmagal Boštjan Pristavec iz Alpskega letalskega centra Lesce, ki je preletel 312,04 km dolgo razdaljo. Med pomurskimi piloti sta bila Peter Podlunšek in Rajko Grčar iz Aerokluba Murska Sobota uvrščena na 14. mesto, preletela pa sta 138,48 km. V klubskem razredu je bil najboljši Janez Stariha iz Alpskega letalskega centra Lesce z 256,07 km. Med pomurskimi piloti je bil Damjan Korpič uvrščen na 12. mesto z 241,67 km, 16. pa je bil Jernej Jurhar iz soboškega kluba s 133,63 km. Prvenstvo jadralnih pilotov bo trajalo do nedelje.

Na letošnjih olimpijskih igrah v Tokiu med 23. julijem in 8. avgustom bo sodelovalo 54 slovenskih športnikov. Slovenski športniki so doslej na olimpijskih igrah od leta 1991 dalje osvojili 23 medalj. V Tokiu bo tokrat tekmoval od Pomurcev le judoist Adrian Gomboc iz Rakičana, član Judo kluba Bežigrad, ki bo nastopil v kategoriji do 66 kg. Njegov nastop bo že v nedeljo. Kot član mednarodne sodniške ekipe v rokoborbi pa je v Tokiu že tudi Stanislav Šernek iz Murske Sobote.

Pomurski upokojenci so odigrali dvoboje 15.kola v pomurski ligi v vrtnem kegljanju. V moški konkurenci je bila najboljša ekipa Murske Sobote, ki je s 562:530 premagala Bodonce. Posamično je največ, 124 kegljev podrl Štefan Horvat iz soboškega društva. Na lestvici po 15.kolih vodi Murska Sobota pred Puconci in Moravskimi Toplicami. V ženski konkurenci so bili najboljši Šalamenci, ki so s 534:481 premagali Beltince. Posamično je bila najboljša Anica Fartelj iz Šalamenec, ki je podrla 118 kegljev. Na lestvici vodijo Bodonci pred Puconci in Mursko Soboto.

Šahovsko društvo Pomgrad je v Murski Soboti ob mednarodnem dnevu šaha pripravilo hitropotezni šahovski turnir. Zmagal je Denis Gjuran z 8 točkami, drugi je bil Martin Mohar, ki je zbral pol točke manj, na tretje mesto se je uvrstil Igor Kos, četrti je bil Jože Gruškovnjak, oba pa sta zbrala po 6 točk. Peti je bil Boris Kovač s petimi točkami.