Domov

Šport

22 julija 2021 Šport


V četrti tekmovalni nalogi na 30. odprtem državnem prvenstvu v jadralnem letenju je na letališču soboškega aerokluba v klubskem razredu zmagal Boris Žorž iz Alpskega letalskega centra Lesce, ki je preletel razdaljo 280, 96 km. Med pomurskimi piloti je bil 11. Damjan Korpič z 256,08 km, na 14. mesto se je uvrstil Marjan Medič in na 18. Jernej Jurhar iz domačega kluba. V odprtem razredu je zmagal Boštjan Pristavec iz Lesc s 378,31 km, med pomurskimi piloti je bil 17. Peter Podlunšek s kopilotom Robertom Prelcem, ki sta preletela 335,99 km. Po sredinem poletu imajo tekmovalci opravljenih že dovolj tekmovalnih nalog, da bo prvenstvo lahko priznano, tekmovanje pa bo sicer trajalo še do sobote.

Na kasaških dirkah v organizaciji Kasaškega kluba Krim so sodelovali tudi prleški kasaški vozniki. V prvi dirki je zmagala Galaktika na vajetih Marka Slaviča. V tretji dirki je bil najhitrejši Floto pod taktirko Branka Seršena. V četrti dirki, kjer je zmagal Jori na vajetih Romana Jerovška iz Komende, je bila druga Vittorina Jet, na vajetih Dušana Zorka. V nedeljo bo Konjeniško društvo Križevci pri Ljutomeru pripravilo tradicionalne letne dirke v športnem parku ob gostišču Zorko v Križevcih.

Nogometaši Nafte 1903 so v pripravljalni nogometni tekmi v Lendavi premagali ekipo ljubljanske Ilirije s 3:1. Za Nafto, ki je vodila že ob polčasu z 2:0, so dosegli zadetke: Mihael Rebernik, Vedran Vinko in Marsel Stare; za Ilirijo je dosegel zadetek: Anis Jašarević, zanje pa je igral tudi nekdanji nogometaš Nafte Adam Zagorec. V soboto bo Nafta 1903 igrala pripravljalno tekmo v Zalaegerszegu proti II. ekipi ZTE-ja.