Domov

Šport

5 julija 2017 Šport


V švicarskem mestu Thun se je začelo strelsko  tekmovanje za evropski pokal s puško velikega kalibra  na 300 metrski razdalji.  V prvi disciplini 3 x 20 standard  je moštveno zmagala reprezentanca Švice s 1748.krogi, druga pa je bila Slovenija v postavi:  Rajmond Debevec, Robi Markoja  in Dušan Ziško s 1704.krogi. V posamični konkurenci je zmagal Švicar Dufaux s 588.krogi, Rajmond Debevec je bil sedmi s 578.krogi, Robi Markoja je  bil 12. in zadel 568 krogov in Dušan Ziško na 15. mestu  pa je zadel 558 krogov. Markoji se je sicer posamično obetala boljša uvrstitev a je imel   v ležem položaju  težave z orožjem.

Po izteku prestopnega roka za igralce namiznega tenisa je kadrovsko podoba pri Namiznoteniškem klubu Sobota, članu prve slovenske lige  močno spremenjena.  Tako se je v matični klub Kemo  v Puconce  vrnil  Damjan Zelko. V klubu pa ostajajo: Tomaž Roudi, Gregor Kocuvan in Dominik Maček. Klubska uprava je v klub privabila tudi nekdanjega  igralca Sobote veterana Bojana Paviča, ki prihaja iz ljubljanske Vesne. Igralke Sobote, ki so v minuli sezoni tekmovale v 2. slovenski namiznoteniški ligi in bike tam sedme,  pa  tokrat ne bodo nastopale v članski namiznoteniški ligi.

Na strelišču v Ormožu je bilo dvodnevno finalno  tekmovanje državne lige v streljanju na glinaste golobe, kjer so pomurski strelci  dosegli slabše rezultate od pričakovanj. Prvo mesto in naslov ligaškega prvaka je osvojilo Strelsko društvo Kunšperk, strelci Radgone v postavi: Gašper Petrič, Milan Pelcl in Milan Svetec so se uvrstili na  peto mesto.  Strelci  strelskega društva Štefana Kovača – trap iz Murske Sobote, brez poškodovanega Boštjana Mačka,  pa so  se v postavi: Denis Pojbič, Evgen Pap in Marko Miljević  uvrstili na deveto mesto. V posamični konkurenci  je zmagal  Ivo Kompan iz Ilirske Bistrice najboljši med pomurskimi strelci na šestem mestu pa je bil Milan Pelcl iz Gornje Radgone.

Na 22. vaških igrah v Ivanovcih na območju Občine Moravske Toplice je sodelovalo 17 ekip, ki so merile moči v sedmih preizkušnjah.  V tradicionalni disciplini na igrah, vlečenje vrvi so zmagali  Fokovci  pred Ratkovci in Ivanci. V skupni razvrstitvi po seštevku točk v sedmih preizkušnjah so zmagali Ratkovci pred Ivanci in Fokovci.  V letu 2018 bodo 23. vaške igre na programu v Ivancih.

Na mednarodnem tekmovanju v športnem ribolovu na jezeru Olboi  pri Sombotelu  na Madžarskem  so med 48. ribiči iz Madžarske, Avstrije, Slovenije  in Slovaške uspešno tekmovali tudi lendavski ribiči. V disciplini 2 kar štiri ure je  imel na tehtanju največ rib Danijel Tkalec kar 81,7 kg drugi je bil Janez Režonja , oba iz Lendave , z 38,  5 kilogrami. Na deveto mesto se je uvrstil  Boris Pintarič z 27. kg in na 16. Tibor Žižek oba iz Lendave, z 18,3 kg ulovljenih rib.

Na tretjem turnirju 12. poletne lige v odbojki na mivki v Križevcih pri Ljutomeru je bila najboljša ekipa  Športno rekreacijskega društva Banovci.   Ekipa Društva cvenskih čehov in diklin  pa je tekmah tretjega turnirja  prevzelo vodstvo na lestvici s 13.točkami, drugi je Veržej ,ki je zbral 12 točk in tretji so Banovci z 11 točkami. Četrti turnir bo na programu v soboto 8. julija  ob 20.uri pod žarometi v  Športno rekreacijskem centru Kostanjevica.