V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

23 julija 2021 Šport


Jadralni piloti na letališču soboškega aerokluba so na 30. odprtem državnem prvenstvu v četrtek uspešno opravili peto tekmovalno nalogo. V klubskem razredu je zmagal Boris Žorž iz Alpskega centra Lesce, ki je preletel 303,91 km dolgo razdaljo. V skupini 20 pilotov je bil med pomurskimi jadralnimi piloti najboljši Damjan Korpič na 13. mestu, Marjan Medič je bil 14. in mladi Jernej Jurhar 18.ti. V skupni uvrstitvi vodi Boris Žorž, Damijan Korpič pa je na 12. mestu. V odprtem razredu je prvič zmagal Rudolf Kovalič iz Aerokluba Postojna s 331 km, po petih nalogah pa je v vodstvu Boštjan Pristavec iz Alpskega centra Lesece. Danes so jadralni piloti znova v zraku na 6. tekmovalni nalogi.

Najboljši slovenski odbojkarji na mivki so od četrtka dalje zbrani v Kranju na državnem prvenstvu za člane in članice. Med tekmovalci je tudi Dino Vinkovič iz soboške Panvite, ki je s soigralcem Žanom Zajcem iz Kranja na drugem turnirju državnega prvenstva za mlade do 20 let zasedel odlično tretje mesto.

Na mednarodnem šahovskem turnirju v Čakovcu je med 129. šahisti zmagal Branko Rogulj iz Zagreba, ki je zbral osem točk in pol. Med pomurskimi šahisti se je Denis Gjuran s šestimi točkami in pol uvrstil na 10. mesto, Boris Kovač, oba iz soboškega Pomgrada je bil s 6. točkami 15.ti. Ljutomerčan Janko Brunčič se je s petimi točkami uvrstil na 49. mesto. Pomurski šahisti bodo v nedeljo ob 9. zbrani na drugem letošnjem konectedenskem šahovskem turnirju v organizaciji Šahovskega društva Pomgrad.