V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

25 julija 2021 Šport


Prekmurski judoist, 26 letni Adrian Gomboc iz Rakičana, je danes zjutraj in dopoldne po slovenskem času opravil z letošnjimi nastopi na olimpijskih igrah in ob koncu osvojil končno sedmo mesto v kategoriji do 66 kg V prvem dvoboju je premagal Zambijca Stevena Mungudija, v drugem je bil boljši od Ukrajinca Georgija Zantarija, V četrtfinalu pa izgubil proti Korejcu Bauli Anu, ki je bil srebrni na olimpijskih igrah v Riu. Po porazu v četrtfinalu je Gomboc nastopil še v repasažu, tam pa izgubil proti
Izralcu Baruchu Schmailovu in izpadel iz nadaljnje borbe za bronasto
medaljo. Petemu mestu v Riu je tako Gomboc dodal še sedmo v Tokiu.

Slovenska košarkarska reprezentanca do 20 let je na FIBA turnirju challenger, ki poteka namesto uradnega evropskega prvenstva, v Heraklionu v Grčiji v zadnji tekmi premagala Grčijo z rezultatom 84:63, kar je bila peta zmaga slovenske reprezentance. Slovenska reprezentanca je na turnirju osvojila prvo mesto in zlato medaljo, zanjo pa je igral tudi nekdanji igralec Radenske Creatvia Jan Copot, ki je zdaj član Hopsov iz Polzele. Copot je proti Grkom igral pet minut in dosegel eno točko.

Na članskem državnem prvenstvu v odbojki na mivki v Kranju sta osvojila naslov državnega prvaka med 12 dvojicami Danijel Pokeršnik in Črt Bošnjak. Dino Vinkovič iz soboške Panvite Pomgrad in Žan Zajc, sta na prvenstvu zasedla peto mesto.

Na letališču soboškega aerokluba je bilo končano 30. odprto državno prvenstvo v jadralnem letenju na katerem je v klubskem razredu med 20. piloti po sedmih disciplinah zmagal Janez Stariha iz Alpskega centra Lesce, med pomurskimi piloti je bil najboljši Damjan Korpič na 11. mestu, Marijan Medič je zasedel 16. in mladi Jernej Jurhar 17. mesto. V odprtem razredu je med 18 piloti zmagal Boštjan Pristavec iz Alpskega centra Lesce, Peter Podlunšek iz domačega aerokluba je ostal ob težavah s kopiloti brez uvrstitve.

V 2. kolu slovenske nogometne Telemach je soboška Mura gostovala na koprski Bonifiki. Čeprav je Mura povedla z 1:0 in izenačila na 2:2 z zadetkoma Kaia Cipota, je Koper zmagal s 3:2, kar je drugi zaporedni poraz državnih prvakov v novi sezoni.

V mednarodni pripravljalni ženski nogometni tekmi je v Znojmu Šparta iz Prage premagala Ženski nogometni klub Nono Pomurje Beltinci s 4:2. Za Beltinčanke sta dosegli zadetka Špela Kolbl in Anja Eferl.

Nogometaši Nafte 1903 so v Zalaegerszegu na Madžarskem v pripravljalni tekmi premagali II. ekipo ZTE-ja s 3:1. Za Nafto je dosegel dva zadetka Mihael Rebernik in enega Vedran Vinko. Pripravljalno tekmo so odigrali tudi nogometaši Klime Tratnjek Beltinci, ki so gostovali pri tretjeligaški ekipi Vidma in zmagali z rezultatom 7:1.

V Polani je Tromejnik iz Kuzme v prijateljski tekmi premagal Polano z 2:1. Za Tromejnik sta dosegla zadetka: Rok Bokan in Ludvik Zrim, za Polano pa je bil strelec Rok Žalik.

Na kasaških dirkah v Šentjerneju so bili ljutomerski kasaški vozniki dvakrat med zmagovalci. V drugi dirki je zmagala Bershka MMS na vajetih Andreja Simončiča, v četrti dirki pa je bil najhitrejši Floto na vajetih Branka Seršena.

Na lokostrelski tekmi 3D pokala v organizaciji Lokostrelskega kluba Sokol pri Preboldu, so med 97. lokostrelci iz 29 društev tekmovali tudi Lendavčani, ki so bili med klubi uvrščeni na peto mesto. Posamično je med člani z instinktivnim lokom zmagal Kristijan Horvat, drugi je bil Gyula Cseh. Z dolgim lokom je bil med člani osmi Tomaž Flisar. Z lovskim lokom je zmagal Bojan Štuhec, vsi iz Lokostrelskega kluba Lendava.