Domov

Šport

27 julija 2021 Šport


Na peti lokostrelski tekmi za 3D pokal v kraju Matke pri Žalcu so lendavski lokostrelci, skupno jih je nastopilo sedem, dosegli izjemen uspeh s tremi prvimi mesti. Med člani z instinktivnim lokom je zmagal Kristijan Horvat, drugi je bil Gyula Cseh. Med veterani z instinktivnim lokom je bil zmagovalec Janko Leben, med veterani z lovskim lokom pa je zasedel prvo mesto Bojan Štuhec, vsi iz Lokostrelskega kluba Lendava.

Uredništvo športnega dnevnika Ekipa je izbralo enajsterico 2. kola prve slovenske nogometne lige Telemach. Kljub porazu Mure na Bonifiki proti Kopru s 3:2, je bil izbran v enajsterico kola tudi igralec Mure Kai Cipot, ki je na tej tekmi dosegel dva zadetka.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci so v Bratoncih v pripravljalni nogometni tekmi premagale novinko v prvi slovenski ligi, ekipo Ženskega nogometnega kluba Ljubljana, kar z 8:0. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Priscilla Hagan, Lucija Kos in Pija Frešer po dva ter Živa Rakovec in Špela Kolbl.

Pomurski upokojenci so odigrali dvoboje 16. kola v pomurski ligi v vrtnem kegljanju, kjer sodeluje po 10 moških in ženskih ekip.  V moški konkurenci je vodilna ekipa Murske Sobote premagala Šalamence s 540: 510 podrtih kegljev. Posamično je bil najboljši Alojz Sraka iz Beltinec, ki je podrl 126 kegljev. Na lestvici vodi Murska Sobota pred Puconci ter ekipo: Bodonci – Zenkovci – Brezovci in Moravskimi Toplicami.

V ženski konkurenci pomurske lige v vrtnem kegljanju je vodilna ekipa Puconec bila boljša od Turnišča s 529:422 kegljev. Posamično je bila najboljša Olga Zavec iz Mačkovec, ki je podrla 125 kegljev. Na lestvici vodijo upokojenke Puconec pred Bodonci- Zenkovci – Brezovci in Mursko Soboto.