V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

28 julija 2021 Šport


V Sofiji se je včeraj začelo evropsko prvenstvo v košarki za dekleta U – 18 v obliki challengerja, na katerem v skupini D sodeluje tudi reprezentanca Slovenije, ob njej pa so v skupini še: Ukrajina, Bolgarija, Švica, Severna Makedonija in Albanija. V prvi tekmi je Slovenija premagala Albanijo z 90:21. Za slovensko reprezentanco sta nastopili tudi dve pomurski košarkarici, doma iz Rakičana in sicer Mia Žekš iz soboškega Pomurja, ki je dosegla 10 točk in Blaža Čeh iz Cinkarne Celje, ki je tudi kapetanka reprezentance in je k zmagi prispevala 11 točk.

V Varaždinu se je z ekipnimi boji v kvalifikacijskih skupinah začelo letošnje evropsko prvenstvo za kadete in kadetinje v namiznem tenisu, kjer slovenske barve zastopa tudi Ema Crnkovič iz Namiznoteniškega kluba Kema Puconci. Slovenija nastopa v drugem kakovostnem razredu, kjer je v prvih dveh srečanjih ostala neporažena in bo imela v nadaljevanju možnost za napredovanje med najboljše evropske ekipe. Slovenske kadetinje so v predtekmovanju premagale Anglijo in Izrael, obakrat z rezultatom 3:0.

V Lipovcih bo od prvega do sedmega avgusta evropsko prvenstvo Championship III za dekleta, na katerem bo sodelovalo sedem reprezentanc. Slovenska reprezentanca v hokeju na travi pod vodstvom selektorja Jožefa Kranjca bo nastopila v skupini A z Ukrajino in Hrvaško, v B skupini pa bodo nastopile reprezentance Turčije, Švice, Slovaške in Portugalske. Prvenstvo v Lipovcih bo trajalo do sobote sedmega avgusta.

V prijateljski mednarodni nogometni tekmi so v Gornji Radgoni igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci pod taktirko trenerja Sandija Bauerja premagale ekipo Šturma iz Gradca s 3:1. Za Beltinčanke so dosegle zadetke: Kaja Korošec, Sara Makovec in Priscilla Hagan.