V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

29 julija 2021 Šport


Nogometaši  soboške Mure so  v povratni tekmi 2. kola kvalifikacij za ligo prvakov bili  v Razgradu pred 4500 gledalci  vse do 80.minute   enakovredni  ekipi Ludogorca , ko je bil izid 1:1. V končnici tekme  so  večkratni   nogometni prvaki Bolgarije  imeli več moči in športne sreče ter tekmo dobili s 3:1 in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje.  Za Muro je dosegel zadetek Tomi Horvat v 64.minuti, za Ludogorec pa  je  že v 4. minuti prvič zadel  Pieros Sotiriou, drugi zadetek je dosegel  Elvis Manu v 82.minuti in končni izid tekme je postavil Cauly Souza. Mura bo zdaj tekmovanje nadaljevala v  3. kolu kvalifikacij za  evropsko ligo v četrtek  5.avgusta v soboški Fazaneriji proti litovskemu Žalgirisu. Že v soboto ob  17. pa prihaja v 3. kolu slovenske lige Telemach v Mursko Soboto ekipa Brava, ki je podobno kot Mura še brez zmage a z dvema točkama na sedmem mestu prve lige.

Na evropskem  prvenstvu v košarki  za dekleta U – 18  v obliki challengerja je v Sofiji reprezentanca Slovenije  bila tudi v drugem kolu zelo uspešna saj je premagala Severno Makedonijo z rezultatom  88:22. Za slovensko reprezentanco, ki jo vodi selektor  Ernest Novak je dosegla največ točk kapetanka Blaža Čeh in sicer 15, druga Prekmurka Mia Žekš pa je k zmagi dodala  6 točk.  Slovenke so po zmagah proti Albaniji in Severni Makedoniji po dveh kolih še brez poraza.

Na 11 km dolgi progi  Dobrovnik – Turnišče – Renkovci – Dobrovnik bo  iz petka na soboto 5. ultrakolesarski praznik v Dobrovniku. Prizadevni domačini bodo pripravili evropsko prvenstvo v 24 urnem kolesarjenju, sočasno  bo tudi kolesarjenje na 12 in 6 km dolgih progah. Za kolesarsko  preizkušnjo, ki se bo začela v petek ob 18. pred Dvojezično osnovno šolo v Dobrovniku je  prijavljenih 48 kolesarjev iz Slovenije in tudi tujih držav.  Tekmovanje bo potekalo v posamični in ekipni konkurenci med prijavljenimi pa je tudi  10 članov Kolesarskega kluba Ocean Orhids cycling team Dobrovnik in dva iz Športnega društva Team turbo Tropovci.

V novi sezoni prve slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu bo v njej nastopal tudi Klub malega nogometa Meteorplast s Cvena, ki je v minuli sezoni osvojil prvo mesto v drugi slovenski ligi. Nova sezona  v prvi slovenski ligi v dvoranskem nogometu, kjer bo  sodelovalo  devet ekip,  se bo začela  3. septembra, ko bo Metoerplast prost v drugem kolu pa bodo v Ljutomeru igrali proti Športnemu društvu Mlinše.  Igralci Meteorplasta  bodo začeli priprave za novo sezono  v  ponedeljek 2. avgusta.