V etru
Od petka do petka
Domov

Šport

30 julija 2021 Šport


Slovenska ženska košarkarska reprezentanca do 18 let igra odlično na evropskem prvenstvu  v bolgarskem  glavnem mestu Sofiji.  V tretji tekmi je bila  Slovenija  boljša od Švice z rezultatom 65:34 kar je njena tretja zmaga.  Za slovensko izbrano vrsto je kapetanka Blaža Čeh prispevala k zmagi  v 29. minutah igre  8 točk, Rakičanka Mia Žekš pa je k zmagi nad Švicarkami v 27. minutah igre dodala 9 točk. V četrtem srečanju bodo Slovenke  jutri ob 19. v Sofiji igrale proti Bolgarkam.

Slovenska ženska reprezentanca v hokeju na travi, ki se v Lipovcih pripravlja za evropsko prvenstvo ,ki bo trajalo od nedelje prvega do sobote sedmega avgusta,  je opravila test pred tekmami proti  lipovski fantovski ekipi U – 18. Lipovski dečki so bili boljši od ženske reprezentance s 5:0, zadetke so dosegli: Alen Maučec in Rafael Zver po dvakrat ter Luka Rantaša enkrat.

Slovenske kadetinje nadaljujejo z dobrimi nastopi na evropskem prvenstvu v namiznem tenisu  v Varaždinu  saj so si že zagotovile igranje v prvem kakovostnem razredu. V prvi tekmi za uvrstitev od 9.do 16. mesta je Slovenijo premagala Rusija s 3:1, v drugi tekmi pa je bila Slovenija  v borbi za obstanek  med najboljšimi boljša od Češke s 3:2. Na minulem prvenstvu so bile  kadetinje na 30. mestu, tokrat pa si delijo na prvenstvu 13. mesto. Članica kadetske reprezentance je tudi igralk puconske Keme  Ema Crnković.

V drugem kolu  evropske konferenčne  nogometne lige je v povratni tekmi Osijek, za katerega je igral tudi Damjan Bohar iz Mačkovec premagal poljsko ekipo Pogona za katero je igral tudi Luka Zahović. Osijek je v prvi tekmi na Poljskem igral 0:0, v  povratni tekmi pa je  pred 4.000 gledalci zmagal z 1:0 in se uvrstil v nadalje tekmovanje. Sicer  so Osiječani po dveh kolih tudi v vodstvu hrvaške  lige in  to  brez poraza.

Danes se začenjajo tekme 3. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telemach. Danes ob 20.15 bo v Kidričevem prva tekma med Aluminijem in Radomljami. Na tekmi bo glavni sodnik  Matej Jug iz Kopra, druga pomočnica bo Staša Špur iz Satahovec, četrti sodnik v Kidričevem pa bo Bojan Mertik iz Odranec. Soboška Mura bo v soboto ob 17. v soboški Fazaneriji gostila Bravo, tekmo pa bomo spremljali tudi  z javljani  na Murskem valu – glavni delilec pravice  bo v Murski Soboti Roberto Ponis iz Kopra.