V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

31 julija 2021 Šport


Na evropskem namiznoteniškem prvenstvu  za kadetinje v Varaždinu ,   ki bo končano v ponedeljek,   zdaj potekajo posamični dvoboji. Članica slovenske  kadetske reprezentance Ema Crnkovič, članica puconske Keme je v drugi kvalifikacijski skupini najprej utrpela poraz proti Madžarki Emmi Szosznyak s 3:0 nato pa je premagala s 3:1 Jano Havelo iz Srbije in se uvrstila na glavni turnir.

V Ljubljani na Pogačarjevem trgu  je bilo državno prvenstvo v odbojki na mivki. V starostni kategoriji U – 20 je postal državni prvak Dino Vinkovič iz soboške Panvite s soigralcem Žanom Zajcem iz Kranja, ki sta bila v finalu boljša od Roka Bračka in Urbana Blaževića z 21:18, 16:21 in 15:9, kar je bil najboljši finalni dvoboj med mladimi odbojkarji.

Včeraj so odigrali v Kidričevem  uvodno nogometno tekmo 3. kola v prvi slovenski nogometni ligi Telemach. Presenetljivo je novinec v ligi Kalcer Radomlje premagal Aluminij z 2:0, kar je prva zmaga Radomljanov. Za Kalcer Radomlje sta dosegla zadetka: Mark Zabukovnik v 42. in Sandi Nuhanović v 79. minuti. Aluminij, ki bo v naslednjem gostil soboško Muro tako ostaja še brez zmage v prvi slovenski ligi.

Nona sezona se je začela tudi v 2. slovenski nogometni ligi, kjer sodeluje 16 ekip.  V prvi tekmi je v Kranju Triglav za katerega zdaj igra tudi nekdanji član soboške Mure Dare Vršič z 2:1 premagal bivšega člana prve slovenske lige Gorico z 2:1.  Za Triglav sta dosegla zadetka Luka Brkič v 53. in Tin Matič  v 81.minuti, častni zadetek za Gorico je dosegel iz 11 metrovke Etien Velikonja v 95. minuti srečanja. Dare Vršič je igral za Triglav do 86. minute, ko je bil izid še 2:0 za Triglav.