V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

1 avgusta 2021 Šport


Slovenska ženska košarkarska reprezentanca  do 18 let je na evropskem prvenstvu  v obliki challengerja v bolgarskem glavnem mestu Sofiji  še četrtič zmagala. V predzadnji tekmi na prvenstvu je bila Slovenija boljša od Bolgarije z rezultatom 59:51. Za slovensko izbrano vrsto sta igrali tudi dve pomurski košarkarici. Kapetanka Blaža Čeh iz Rakičana, članica celjske Cinkarne , ki je v 25. minutah igre  dosegla devet točk, Mia Žekš iz Rakičana, članica soboškega Pomurja pa je k zmagi dodala v 19. minutah igre pet točk. Danes ob 16. bodo Slovenke igrale še proti Ukrajini.

V Dobrovniku je bil iz petka na soboto  že 5.  ultrakolesarski praznik, evropsko prvenstvo SLO24ULTRA  v  24, 12 in 6 urnem kolesarjenju na 11 km dolgi krožni progi Dobrovnik – Turnišče – Renkovci – Dobrovnik.  Na najkrajši progi ,  v šest urni vožnji,  je bil najhitrejši Žiga Horvat iz Dankovec član Adria Mobilla iz Novega mesta, četrti je bil v tej skupini Dominik Ketiš iz Športnega društva Team turbo Tropovci.  Med kolesarji nad 50 let starosti je bil najhitrejši Dominik Pelcl in med članicami Mateja Rems oba iz Oceana Orhids teama Dobrovnik. Na 24 urni vožnji je  moštveno zmagala ekipa Virtus Slovenije pred Oceanom Orchids teamom  iz Dobrovnika in Kolesarskim klubom Lendava.  Posamično  je  na 24 urni vožnji   med kolesarji do 50 let starosti  zmagal Stanko Verstovšek.  Na 12 urni vožnji bil tretji Boštjan Horvat , med članicami pa je bila druga Darja Horvat oba iz domačega dobrovniškega kluba.

V prijateljski mednarodni ženski nogometni tekmi  je v Športnem parku v Šiški Olimpija igrala  proti avstrijski podprvakinji Austriji z Dunaja 1:1. Zadetek za pokalne prvakinje Olimpijo je dosegla Sobočanka Manja Rogan.

V Bratoncih  so  slovenske državne prvakinje  igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci premagale  madžarsko prvoligaško ekipo Haladasa iz Sombotela s 4:1. Za Pomurke so dosegle zadetke: Pirschila Hagen, Kaja Korošec, Špela Kolbl in Anja Eferl.

V 3. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach sta bili včeraj odigrani dve srečanji. V Murski Soboti sta se Mura in Bravo razšla brez zmagovalca ob izidu 1:1. Za Muro je dosegel zadetek  Amadej Maroša, za Bravo  je izid izenačil Loren Maružin. Mura je igrala prvič v novi sezoni brez Nina Koutra edinega reprezentanta v ekipi, ki si ureja dokumentacijo za odhod v Turčijo k drugoligaški ekipi  Manise . Po vrnitvi k Muri je prvič celo tekmo igral Nik Lorbek, v drugem polčasu pa je igral tudi povratnik v Muro Mitja Lotrič.  V drugem srečanju   je Koper v gosteh premagal Celje s 3:1.V Kuzmi na Goričkem je prvi dan 15. memoriala Milana Sukiča v nogometu Grad premagal Hodoš z 2:0. članska ekipa Tromejnika pa je bila boljša od veteranov Tromejnika s 6:0. Danes ob 17.30 bosta v Kuzmi Tromejnik in Grad igrala za prvo mesto.

Na kasaških dirkah v Budimpešti  sta uspešno tekmovala dva člana Kasaškega kluba Ljutomer. Magic Lok na vajetih Janka Sagaja je osvojil drugo mesto.  Dve tretji mesti pa je osvojil Mitja Slavič prvič s Che Comandantejem in drugič z Atomantijem M.

Na lokostrelskem tekmovanju za slovenski arrowhead pokal v organizaciji Lokostrelskega kluba Turjak  sta nastopila dva člana Lokostrelskega kluba Lendava.  Med člani je Gyula Cseh z instinktivnim lokom zasedel prvo mesto z 251.krogi, med veterani pa je z instinktivnim lokom zmagal Janko Leben, ki je zadel 187 krogov.

V Lipovcih bo na evropskem prvenstvu v hokeju na travi popoldne ob 17. ženska  reprezentanca Slovenije igrala prvo tekmo proti Ukrajini. Drugo tekmo bo Slovenija  igrala  v sredo 4. avgusta proti Hrvaški. Na prvenstvu  nastopa sedem reprezentanc.

V Ljutomeru  bodo danes ob 15. na programu  kasaške dirke s sedmimi dirkami, zvečer ob  20. pa bo na Glavnem trgu na programu  51. razglasitev najboljših  športnikov Športne zveze Ljutomer za leto 2020.  Kot posebnega gosta so Ljutomerčani  na razglasitev povabili tudi Toneta Ficka bivšega dobitnika Bloudkove plakete in vsestranskega športnega delavca.