V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

2 avgusta 2021 Šport


V Lipovcih  se je  v nedeljo   zaradi dežja  z okrnjenim programom začelo evropsko prvenstvo skupine III za članice v hokeju na travi.  Odigrana je bila samo tekma med Turčijo in Slovaško ,ki so jo dobile igralke Turčije z 9:0. Zaradi razmočenega igrišča je bila tekma v A skupini  med Slovenijo in Ukrajino, kandidatko za prvo mesto, odigrana šele v ponedeljek,  Ukrajinke  so zmagale z rezultatom 14:0. Pri Ukrajinkah sta  bili najbolj razpoloženi Yulija Ševćenko s petimi in Karyna Leonova s štirimi zadetki. Naslednjo tekmo  bo  reprezentanca Slovenije igrala   v Lipovcih proti Hrvaški v sredo  4.avgusta ob 17.  Evropsko prvenstvo hokejistk bo trajalo do sobote.

V Sofiji na evropskem  košarkarskem prvenstvu v obliki challengerja  na drugem nivoju za dekleta U – 18  je  bila  Ukrajina  boljša od Slovenije  s 63:57, kar je bil prvi poraz Slovenije v skupini D. Kljub porazu  je Slovenija  osvojila prvo mesto v skupini in dokazala, da že  spada v prvi nivo tega tekmovanja. Za Slovenijo sta igrali tudi kapetanka Blaža Čeh, ki je bila na igrišču 14 minut in Mia Žekš, obe iz Rakičana, ki je v 23. minutah igre dosegla štiri točke. 

Na  4. mednarodnem atletskem mitingu v Gradcu je Urška Martinec med članicami v teku na 800 metrov zasedla četrto mesto z osebnim rekordom 2:15,89. Med deklicami U – 18 je bila druga v teku na 800 metrov z osebnim rekordom 2:27,89 Lara Horvat, drugo mesto med dečki U – 18 je v teku na 800 metrov zasedel tudi Tvit Trajbarič, vsi iz Atletskega kluba Pomurje, tudi z osebnim rekordom 2:23,71.

V prvem kolu nove sezone v 2. slovenski nogometni ligi sta obe pomurski ekipi remizirali. V Lendavi sta Nafta 1903 in Krško  v dežju igrala 2:2; za Nafto sta dosegla zadetka: Marsel Stare in Vedran Vinko. Klima Tratnjek Beltinci pa je na Ptuju igrala proti Dravi 1:1. Za Beltinčane je dosegel zadetek Marko Maučec.

Drugi dan  nogometnega turnirja za 15.  memorial Milana Sukiča je v Kuzmi v finalni tekmi Tromejnik po 11 metrovkah premagal Grad  s 6:3.  V rednem delu tekme je bil izid 3:3, za  Tromejnik je dosegel v rednem delu dva zadetka: Rok Bokan in enega Žan Potočnik; za Grad pa so dosegli zadetke: Niki Buček, Rok Kous in Aljoša Kerec.

Na 3. teniškem turnirju v Murski Soboti je med  26 igralci zmagal Jernej Jakopina iz Murske Sobote, ki je v finalu premagal Anžeta Gartnerja iz Ljubljane z 9.0. Tretje mesto sta si razdelila: Dejan Fujs iz Luka Premzel oba iz Murske Sobote.

Športna zveza Ljutomer je pripravila v Ljutomeru 51. razglasitev športnikov leta v Športni zvezi Ljutomer za leto 2020.  Med športnicami je zbrala največ glasov nogometašica Sara Makovec, druga je bila judoistka Diana Šterman tretji mesti  sta si razdelili: pikadistka Petra Klemenčič  in karateistka Sara Novak.  Med športniki je zbral največ glasov judoist Narsej Lackovič, drugi je bil igralec futsala Jeremy Bukovec in tretji kasaški voznik Janko Sagaj. Med športnimi društvi  je  zmagal   Ženski odbojkarski klub Ljutomer, drugi je bil Klub malega nogometa Meteorplast in tretji Kasaški klub Ljutomer.  Podelili so tudi priznanja šestim perspektivnim športnikom in športnicam ter  pet posebnih priznanj za društvene obletnice za 10 in 30 let delovanja. Posebno priznanje za   delo na področju športnega novinarstva so namenili tudi novinarju Murskega vala Tončku Giderju.