V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport

3 avgusta 2021 Šport


Drugi dan evropskega prvenstva v hokeju na travi  za članice skupine III so bile v Lipovcih včeraj odigrane tri tekme. Kot smo že poročali je v prvi tekmi Ukrajina bila boljša od  pomlajene reprezentance Slovenije s 14:0. V preostalih srečanjih pa je Portugalska premagala Slovaško s 6:1 in Švica Turčijo s 3:2. V  drugem kolu A skupine bo reprezentanca Slovenije v sredo ob 17. v Lipovcih igrala proti Hrvaški.

Nogometaši Mure, ki jih v četrtek ob 20. čaka v soboški Fazaneriji  kvalifikacijska  tekma tretjega kola evropske lige proti ekipi Žalgirisa iz Litve  ves čas skrbijo tudi   za kadrovskega zadeve v klubu.  28 letni Luka Bobićanec iz Čakovca je podaljšal pogodbo z Muro še za dve leti in sicer ta zdaj velja do 30.junija 2024.  Bobičanec je v Murski Soboti že četrto sezono, v slovenski ligi in pokalu je odigral za Muro 137 tekem in dosegel 48  zadetkov.

Na kasaških dirkah v Ljutomeru so gledalci tokrat videli sedem dirk.  Ljutomerski kasaški vozniki so bili kar pet krat med zmagovalci. V uvodni dirki med dve letnimi kasači je zmagal Pegi na vajetih Marka Slaviča. V tretji dirki je bil najhitrejši Fjori pod taktirko Saše Fjorija. V četrti dirki je bil zmagovalec Lotmerk OZT na vajetih Reneja Hanžekoviča. V kvalifikacijah  kasaški derbi na 2600 metrov dolgi progi je zmagal Marion Mark na vajetih Janka  Sagaja. V posebni dirki na 600 metrov dolgi progi z naslovom: » Najhitrejša v sulkiju« je zmagala  Fauna na vajetih Darje Antolin, drugi je bil Magix Look pod taktirko Lane Zrenjanin, četrta  je bila med devetimi voznicami  Lousie Luna na vajetih Alenke Pirc, vse iz Kasaškega kluba Ljutomer.

V Ljubljani na državnem prvenstvu v odbojki na mivki za mlade igralce so bili uspešni tudi člani Odbojkarskega kluba Radenci. Med 18 letniki sta Teo Založnik iz Radenec in Filip Winkler zasedla tretje mesto po zmagi za bronasto odličje z 2:0.  Med 16 letniki   sta Nik Marič in Klemen Puconja zasedla  četrto mesto,  dvoboj za medaljo sta izgubila  tesno z 2:1.  

Športna zveza Moravske Toplice je  v Moravskih Toplicah pripravila prvi turnir v ulični košarki na katerem je sodelovalo   v dveh starostnih kategorijah 13 ekip. Med 16 letniki je zmagala ekipa Ajdasa  iz Lenarta pred ekipo Swish iz Maribora  in  ekipo Alley Oop  iz Murske Sobote.  V kategoriji članov  je med osmimi ekipami zmagala ekipa  Space Jam iz Murske Sobote pred Pomurjem iz Beltinec in Železničarjem iz Maribora.