Domov

Šport

6 julija 2017 Šport


Na sredinem tradicionalnem mednarodnem atletskem mitingu  z naslovom »Odprto prvenstvo Zagreba«  sta bila uspešna tudi dva člana Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.  V teku na 1500 metrov je zmagal Aleš Zver v času 4:05,2. V teku na 3000 metrov pa je tekel  tudi Dejan Preindl in se  v času 9:26,73 uvrstil na četrto mesto.

Na teniškem turnirju za grand slam v Wimledonu je v prvem kolu ženskih dvojic Andreja Klepač članica Teniškega kluba Murska Sobota s Španko Jose Martinez Canchez premagala avstralski dvojici ruskega porekla  sestri Anastasio in Arino Rodioionovo  z rezultatom  6:2, 4:6 in 6:3.  Jutri bo dvojica Klepač – Sanchez igrala v drugem kolu proti  estonsko nemški dvojici Kontaveit – Marthel.

Na reki Savi pri Radečah je bilo  5. in 6. kolo državne lige posameznikov v športnem ribolovu kjer so sodelovali tudi radgonski in soboški ribiči. Prvi dan tekmovanja je bil v sektorju »B« tretji Radgončan Željko Mavrič s 7,8 kg, v sektorju »C« pa je bil četrti Štefan Černjavič iz soboške družine s 5,1 kg ulovljenih rib. Drugi dan tekmovanja je Štefan Černjavič z 19,6 kg v sektorju »A« zmagal, Štefan Gjergjek pa se je uvrstil v sektorju »B« s 14,7 kg ulovljenih rib  na drugo mesto. Zadnji letošnji tekmi bosta 23. septembra v organizaciji Ribiške družine Sevnica.

V drugi pripravljalni prijateljski nogometni tekmi so  novi člani 2. slovenske nogometne lige nogometaši Mure v Bakovcih premagali podprvaka 2. slovenske nogometne lige iz minule sezone  Roltek Dob z rezultatom 3:0. Za Muro so dosegli zadetke Rok Sirk v 23, Alen Kozar v 27. in Luka Bobićanec v 45. minuti srečanja. Naslednjo pripravljalno nogometno tekmo bodo nogometaši Mure igrali v nedeljo zvečer ob 18.uri v gosteh proti tretje ligaški ekipi Odranec.

V Veliki Polani je bilo po štirih  kolih tekmovanja v streljanju na glinaste golobe uradno končano letošnje tekmovanje.  Na zadnji tekmi je zmagala Lovska družina Dobrovnik s 126. zadetki pred Lendavo s 124.  na tretje mesto pa so se uvrstili Petišovci s 116. zadetki. V posamični konkurenci  je zmagal  Janez Bertalanič  z 38. zadetki, drugi je bil Mirko Hirci oba iz Dobrovnika s 34.golobi na tretje mesto pa se je uvrstil Valent Tot iz Petišovec s 30. zadetki.

Medobčinska  nogometna zveza Lendava bo  danes ob 19.uri v  Hotelu Lipa v Lendavi  pripravila žrebanje parov za tekmovanje v prvi in drugi medobčinski nogometni ligi ter v pokalnem tekmovanju.  Letošnje prvenstvene nogometne tekme v lendavskih ligah se bodo začele  v nedeljo 27.avgusta, pokalne tekme pa že v nedeljo 20. avgusta.