V etru
Tako na to gledam jaz in kako na to gledate vi
Domov

Šport

4 avgusta 2021 Šport


Kadrovski mozaik pri soboški Muri je po torkovih informacijah iz kluba znova spremenjen. Potem, ko se je nekaj časa napovedoval odhod  27 letnega Nina Koutra s Tišine,  edinega članskega reprezentanta,  v Turčiji  je včeraj soboška Mura to tudi uradno potrdila.   Nino Kouter   je za Muro odigral 215 nogometnih  tekem in dosegel 22 zadetkov. Naslednja tri leta bo Nino Kouter igral  za turško drugoligaško  ekipo Maniso, ki je novinec  v 2.  nogometni ligi.

Na mednarodnem  teniškem turnirju v  San Joseju v Kaliforniji  je v ženskih dvojicah uspešno startala Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, ki je s soigralko  Darjo Jurak iz  Hrvaške v prvem kolu premagala rusko navezo: Anisimova – Potapova s 6:3, 5:7 in 10:8. Klepačeva in Jurakova sta se s to zmago uvrstili že v četrtfinale.

Na  tridnevnem konjeniškem  tekmovanju v preskakovanju ovir  v Dogošah pri Mariboru je dosegla  znova lep tekmovalni uspeh Katarina Fišer iz Murskih Črnec, članica Konjeniškega kluba   Hiša konj v Pernici. Na konju Maugatai je na višini 1,10 m zasedla tretje mesto. Z Atrisom pa je bila Katarina Fišer  na višini 1.05 m  četrta.

Pomurski upokojenci so  v pomurski ligi v vrtnem kegljanju odigrali dvoboje 17.kola. V moški konkurenci je bila v 17. kolu najboljša ekipa Bodonci – Brezovci – Zenkovci, ki je podrla 546 kegljev in premagala  Črenšovce, ki so podrli 483 kegljev. Posamično je iz bodonske ekipe Karel Kocen podrl 121 kegljev. Na lestvici pa  vodi Murska Sobota pred Puconci in Bodonci. V ženski konkurenci  so bile najboljše Moravske Toplice, ki so podrle  530 kegljev in premagale Mursko Soboto. Posamično je bila najboljša s 122. keglji Irena Grah iz soboške ekipe. Na lestvici vodijo Puconci pred Bodonci in Mursko Soboto.

Na hitropoteznem šahovskem turnirju v Murski Soboti je zmagal Denis Gjuran z 10.točkami in pol.  Na drugo mesto se je uvrstil Martin Mohar s sedmimi točkami in pol tretji je bil Danilo Hari in četrti Boris Kovač, vsi iz Šahovskega društva Pomgrad iz Murske Sobote, oba sta zbrala po 7 točk. Naslednji šahovski turnir bo soboško šahovsko društvo pripravilo v nedeljo 8. avgusta pri brodu ob reki Muri v Krogu.