V etru
Vreme, ceste
Domov

Šport

5 avgusta 2021 Šport


Na evropskem prvenstvu v hokeju na travi  Eurohockey Championsip III za članice ,ki poteka od  nedelje  prvega avgusta v Lipovcih in bo trajalo do sobote 7.avgusta je bil včeraj prost dan. Slovenska reprezentanca je v drugi tekmi na prvenstvu  svoji skupini igrala proti Hrvaški, gostje pa so zmagale z 6:0 kar je njihova prva zmaga.V petek bodo na prvenstvu tri tekme, prvo tekmo ob 11.30  pa bo  Slovenija igrala v razigravanju za končno uvrstitev  proti Portugalski, v soboto zadnji dan prvenstva pa bo Slovenija igrala še  zadnjo tekmo  proti Slovaški.

Za novo sezono  so začeli s pripravami tudi odbojkarji Merkurja iz Maribora, ki bodo tekmovali v sezoni  2021/2022  na štirih frontah in to  v državnem prvenstvu, pokalu Slovenije, ligi MEVZA in v ligi prvakov. Na pripravah sodeluje  14 igralcev med njimi  je tudi Uroš Pavlović iz Murske Sobote, ki  je po štirih letih igranja za ACH Volley v Ljubljani postal zdaj novi član mariborskega Merkurja. Uroš Pavlović, visok 202 cm je športno pot začel kot košarkar  pri Radenski Creativu v Murski Soboti, svojo pot je nadaljeval v Panviti Pomgradu, igral pa je uspešno tudi v Avstriji.

Igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci  so v Bratoncih v pripravljalni  nogometni tekmi premagale moško  selekcijo U- 15 iz Veržeja  s 7:2. Za Beltinčanke je dosegla  štiri zadetke Kaja Korošec po en zadetek pa so k zmagi prispevale  Kim Juršnik, Špela Kolbl in Anja Eferl. Za Veržej sta bila strelca zadetkov Andraž Krapec in Santiago Horvat. Beltinčanke, ki se pripravljajo  za ligo prvakinj, bodo v sredo  18. avgusta v  Gornji Radgoni gostile Rigas iz Latvije  in bodo   imele naslednjo preizkušnjo  v nedeljo pri novem klubu Ženskem nogometnem klubu Ljubljana.