V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

6 avgusta 2021 Šport


V Lipovcih poteka danes predzadnji dan ženskega  evropskega prvenstva v hokeju na travi III. skupine. V prvi petkovi tekmi je reprezentanca Portugalske premagala Slovenijo s 6:0,ki je tako še brez zmage. Jutri zadnji dan  prvenstva bo ob 10.15 dvoboj med Slovenijo in Slovaško, ki sta še obe brez zmage na prvenstvu.

Športno društvo Radenci bo v nedeljo  ob  10. z začetkom pri Lovskem domu v Radencih pripravilo 40. rekreativni kolesarski maraton Tri srca 2021.  Prizadevni organizatorji bodo  po enoletnem premoru  zaradi epidemioloških razmer  vrnili maratonsko kolesarjenje  med prijatelje kolesarstva. Za udeležence so organizatorji pripravili tri proge. Mali maraton bo dolg 28 km in bo imel dva vzpona. Srednji maraton bo dolg 54 km in bo imel štiri vzpone. Veliki kolesarski maraton bo dolg 75 km na njem pa bo sedem vzponov. Za kolesarje bodo organizatorji pripravili spominske majice, brezplačne napitke in ob koncu še brezplačno malico.

Strelsko društvo Jezero  iz Dobrovnika je na Bukovniškem jezeru pripravilo igre na vodi na katerem so sodelovali tudi gostje iz Madžarske.  Po devetih igrah je bila najboljša ekipa VIP-a pod vodstvom  Jožefa Babiča in Franc Škrilca. Na drugo mesto se je uvrstila  I. ekipa  Strelskega društva Jezero iz Dobrovnika pod vodstvom Leona Casarja. Na tretje mesto  se je po devetih tekmovalnih preizkušnjah uvrstila II. ekipa Strelskega društva Jezero pod vodstvom Davida Prajndla, četrta pa je bila ekipa  Zalegerszega  iz Madžarske pod vodstvom  mlajšega Gyurija Nagya.