Domov

Šport

8 avgusta 2021 Šport


Zveza za hokej na travi Slovenije je od nedelje prvega do sobote 7. avgusta v Lipovcih pripravila evropsko prvenstvo skupine III za ženske ekipe v hokeju na travi. Med sedmimi reprezentancami je imela največ uspeha reprezentanca Ukrajine, ki je v finalu premagala Švico z 2:1. V tekmi za tretje mesto je bila Turčija boljša od Hrvaške s 3:0, v tekmi za končno šesto mesto pa je bila Slovaška boljša od Slovenije s 4:0. Reprezentanca Portugalske, ki je prva zaključila prvenstvo, se je uvrstila na peto mesto.

V četrtfinalu mednarodnega teniškega turnirja v San Joseju je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, v ženskih dvojicah s soigralko Darijo Jurak iz Hrvaške premagala ameriško britansko navezo Emina Bektas – Tara Moore s 6:2 in 6:3 in se uvrstila v polfinale. Na turnirju z nagradnim skladom 565.530 dolarjev bosta Klepačeva in Jurakova za vstop v finale igrali proti ameriški dvojici: Coco Vandewege – Caty McNally.

Na državnem lokostrelskem prvenstvu 3 D v organizaciji Lokostrelskega kluba Gornji Grad je merilo moči 116 lokostrelcev iz 24 klubov. Odlično so se odrezali tekmovalci Lokostrelskega kluba Lendava, ki so v postavi: Jožef Hozjan, Kristjan Horvat in Bojan Štuhec moštveno zasedli četrto mesto. V posamični konkurenci je bil med člani z instinktivnim lokom zmagovalec Kristijan Horvat, četrti pa je bil z lovskim lokom Janko Leben. Med veterani je bil z lovskim lokom Bojan Štuhec tretji, podobno kot Janko Leben z instinktivnim lokom.

V tretji etapi mednarodne kolesarske dirke na Češkem je v Moravski Trebovi na 143, 2 km dolgi progi zasedel 90. mesto Žiga Horvat iz Dankovec, član Kolesarskega kluba Adra Mobil iz Novega mesta. V moštveni konkurenci je Adria Mobil na 13. mestu med 17. ekipami.

Športno društvo Tri srca Radenci je danes na treh progah dolgih 75, 54 in 28 km pripravilo 40. kolesarski maraton »Tri srca«, na katerem je sodelovalo 258 kolesarjev. Najštevilčnejša skupina je bila iz Kolesarskega kluba Selce s 27. kolesarji, ekipa radgonskega Arconta je sodelovala s 15. kolesarji, Kolesarski klub Ocean Orhids iz Dobrovnika pa je nastopil v Radencih s 13. kolesarji. Najstarejša kolesarka na maratonu je bila 72 letna Irena Berčon iz Trbovelj, najstarejša kolesarja pa sta bila 83 letna Jože Zupanec iz Lendave in Edvard Puklavec iz Moravec.

V 4. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach sta bili doslej odigrani le dve srečanji. Bravo je premagalo Celje z 2:1, Maribor pa je bil v gosteh boljši od Radomelj z 2:1. Danes zvečer ob 20.15 bo soboška Mura v Kidričevem gostovala pri nogometaših Aluminija.

V 2. kolu druge slovenske nogometne lige so igralci Klime Tratnjek Beltinci pred 300 gledalci igrali 0:0 proti Primorju iz Ajdovščine. Nogometaši Nafte 1903 bodo zvečer ob 20. uri v Lendavi igrali proti ekipi Rolteka Doba.

V Gaberju je bil tradicionalni spominski nogometni turnir za nogometaša Jožefa Biroja in Štefana Smeja. Prvo mesto na turnirju je osvojila Bistrica, ki je bila boljša od Črenšovec s 3:2 in od gostiteljske Panonije z 1:0. Drugo mesto je osvojila Panonija iz Gaberja, ki je v preostali tekmi premagala Črenšovce s 4:0. Najboljši igralec na turnirju je bil Jože Gruškovnjak.

Društvo upokojencev Ljutomer je na Moti v počastitev praznika Občine Ljutomer pripravilo ribiško tekmovanje, na katerem je sodelovalo 42 ribičev. Prvo mesto je zasedel Ivan Hajdinjak s 15 kg ulovljeni rib, drugi je bil Vlado Rozman s 7,27 in tretji Štefan Potočnik, ki je imel na tehtanju 7,22 kg ulovljenih rib.