Domov

Šport

10 avgusta 2021 Šport


Na mednarodnem teniškem turnirju v ameriškem San Joseju je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, v ženskih dvojicah s soigralko Darijo Jurak iz Hrvaške v finalu premagal prvi nosilki, brazilsko – kanadsko dvojico Luisa Stefani – Gabriela Dabrowski s 6:1 in 7:5. Klepačeva je z Jurakovo letos v tretjem finalu dosegla še drugo turnirsko teniško zmago.

V četrti etapi mednarodne kolesarske dirke Sazka Tour na Češkem je na 174 ,1 km dolgi progi prekmurski kolesar Žiga Horvat iz Dankovec, član Adria Mobila iz Novega mesta, zasedel 77. mesto. V skupni uvrstitvi se je uvrstil na 82. mesto, njegova ekipa Adria Mobila pa je bila uvrščena na 13. mesto.

O uspehu mladih soboških odbojkarjev v slovenski reprezentanci U – 17 na evropskem prvenstvu v Tirani, kjer so bili ti zmagovalci prvenstva in o naslovu državnega prvaka v odbojki mivki Dina Vinkoviča, smo na Murskem valu obširno že poročali. Včeraj pa je župan Mestne občine Murska Sobota dr. Aleksander Jevšek sprejel tri mlade odbojkarje Panvite Pomgrada: Urbana Rajnarja, Nika Legena in Vida Suhadolnika, ki so v velikem finalu v Tiranu premagali Rusijo s 3:0. Odlikoval se je tudi Dino Vinkovič, ki je na državnem prvenstvu kategorije U – 20 v odbojki na mivki v Ljubljani z Žanom Zajcem iz Kranja osvojil naslov državnega prvaka. Sprejema pri soboškem županu ob izjemnem uspehu soboške odbojke sta se udeležila tudi predsednik kluba Matjaž Durič in trener Dejan Fujs.

Na mednarodnem turnirju mladih nogometašev starih do 15 let so v Domanjševcu na Hrvaškem sodelovali tudi mladi nogometaši Nafte 1903. Lendavski nogometaši so prvi dan turnirja premagali Slogo iz Čakovca z 2:0, zadetka zanje sta dosegla: Mario Novak in Viktor Becze, izgubili pa proti Lokomotivi iz Zagreba z 9:0. Drugi dan turnirja je Nafta 1903 igrali proti Crveni zvezdi iz Beograda, ki je zmagala s 3:1, edini zadetek za Nafto je dosegel Bruno Vlah. V zadnji tekmi je Nafto premagalo še Medžimurje s 4:2. Za Nafto sta dosegla zadetka: Lan Marinič in Bruno Vlah. Prvo mesto na turnirju je osvojila Lokomotiva iz Zagreba, Nafta pa je bila četrta v svoji skupini.

Na mednarodnem tekmovanju v 24 urnem ribolovu na Pusztaszenlaszlovem jezeru na Madžarskem je 36 ribičev iz Madžarske in Slovenije nalovilo 540 kg rib. V močnem vetru je zmagal Tamas Hajdu s 78,3 kg, drugi je bil Norbert Kassai, oba z Madžarkse, s 56,9 kg ulovljenih rib. Na tretje mesto se je uvrstil Daniel Tkalec iz Lendave, ki je imel na tehtanju 56,3 kg ulovljenih rib.