V etru
Preteklih 24 - OKC poroča v živo
Domov

Šport

11 avgusta 2021 Šport


Strelsko društvo Trap Ormož je pripravilo regijsko prvenstvo vzhodne skupine v streljanju na glinaste golobe. V posamični konkurenci je med 19 strelci z odsotnostjo Boštjana Mačka in ostalih članov prve soboške ekipe zmagal Tomaž Blazinšek iz Ormoža, četrti je bil Milan Svetec iz Gornje Radgone, deveti Marko Miljević iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap Murska Sobota in deseti, Stanislav Rojko iz radgonske ekipe. Med šestimi ekipami je zmagala ekipa Ormoža s 192. zadetki, peta je bila nepopolna radgonska ekipa z dvema strelca. V nedeljo ob 9. bo Lovska družina Križevci v Prekmurju pripravila v Križevcih posamično in moštveno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe.

V občinski zvezi klubov malega nogometa Puconci so odigrali prvo kolo nove sezone 2021/2022 v malem nogometu. V A skupini so igrali: Sebeborci – Pečarovci 2:2, Izvir Gorica – Breza Brezovci 3:4, Roma Dolina – Vadarci 7:4 in Moščanci – Puževci 1:9. Po nepopolnem prvem kolu vodijo Puževci pred Romo iz Doline in Brezo iz Brezovec s tremi točkami.

V 18., zadnjem kolu pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju, je v moški konkurenci največ kegljev podrla ekipa Kobilja in sicer 565, najboljši posameznik pa je bil Alojz Sraka iz Društva upokojencev Beltinci, ki je podrl 123 kegljev. Prvo mesto in naslov prvaka je osvojila ekipa Murske Sobote pred Puconci, Moravskimi Toplicami, združeno ekipo Bodonci – Brezovci – Zenkovci in Kobiljem. V ženski konkurenci je bila v zadnjem kolu najboljša ekipa: Bodonci – Brezovci – Zenkovci, ki je podrla 563 kegljev, posamično je bila najboljša Marija Glavač iz Društva upokojencev Črenšovci, ki je podrla 118 kegljev. Naslov prvaka je osvojila združena ekipa Bodonec – Brezovec – Zenkovec pred Puconci, Mursko Soboto, Črenšovci in Kobiljem.

V soboto ob 20. bo pri soboškem Expanu 3. nočni glow tek okoli jezera in njegovi okolici. Udeleženci bodo lahko tekli na dveh progah in to na 4,35 in 8,7 km dolgih progah. Na krajši progi bodo udeleženci tekli en krog in na daljši dva kroga. Zanimanje za ta tek je veliko saj je prijavljenih že 212 tekačev in tekačic. Na sam dan teka organizatorji ne bodo več zbirali prijav.