V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport

12 avgusta 2021 Šport


V prijateljski ženski mednarodni nogometni tekmi so avstrijske prvakinje, igralke Sankt Pöltna gostile slovenske prvakinje, ekipo Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci in zmagale z rezultatom 3:1, ob polčasu je bil izid 0:0. Edini zadetek za Beltinčanke so dosegle Avstrijke z avtogolom v 75. minuti srečanja. Za Beltinčanke so igrale tudi okrepitve iz tujine: Priscilla Hagan iz Gane, Maja Dimitrijević iz Srbije in Helena Božić iz Črne Gore. V Murski Soboti je Ženski nogometni klub Nona Pomurje Beltinci predstavil tudi novinke v ekipi in cilje Beltinčank v novi sezoni, o čemer bomo več poročali na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.

V okviru priprav za svetovno mladinsko kegljaško prvenstvo, ki bo od 22. avgusta do 31. avgusta v Kranju, je slovenska mladinska reprezentanca v Kranju premagala reprezentanco Hrvaške z rezultatom 4605:4504. Za slovensko reprezentanco je nastopil tudi Miko Steržaj iz Ljutomera, bivši član Kegljaškega kluba Radenska, ki se je letos preselil h Kegljaškemu klubu Konstruktor v Maribor. Miko Steržaj je na dvoboju podrl 607 kegljev, kar je bil drugi najboljši rezultat v slovenski reprezentanci. Pri hrvaški reprezentanci je največ kegljev podrl Luka Požega in sicer 632, v slovenski pa je bil najboljši posameznik Denis Pašić, ki je podrl 624 kegljev.

V Občinski zvezi klubov malega nogometa Puconci so odigrali tudi tekme prvega kola v »B« ligi. Doseženi so bili naslednji rezultati: Motovilci – Prosečka vas 1:6, Vaneča – Lemerje 5:2, Legende Lemerje – Poznanovci 1:5 in Kuštanovci – Dankovci 4:3. Po nepopolnem prvem kolu so v vodstvu: Prosečka vas, Poznanovci in Vaneča s tremi točkami.

Ribiška družina Gornja Radgona bo v soboto pripravila 16. tekmovanje v športnem ribolovu za naslov »Ribiškega carja Podgrad 2021«. Lani je 15. naslov osvojil Vlado Ivanek iz Črešnjevec, ki je ulovil 3,5 kg težko ribo, v skupini uvrstitvi pa je bil lani najboljši med ribiči Damijan Tomažič iz Črešnjevec. Za naslov ribiškega carja se bodo v Podgradu lahko potegovali samo člani radgonske podružnice Ribiške družina Gornja Radgona.