V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

13 avgusta 2021 Šport


Od štirih slovenskih nogometnih klubov je v Evropi ostala le še državna prvakinja, soboška Mura, ki je v tretji kvalifikacijski tekmi za evropsko ligo v Vilni pred 2500 gledalci premagala Žalgris, osem kratnega državnega in 15 kratnega pokalnega prvaka Litve z 1:0. Zmagoviti zadetek za Muro je po podaji Luke Bobičanca že v 12. minuti dosegel Žiga Kous. Ker se je prva tekma v Murski Soboti končala 0:0 si je Mura z odlično in borbeno igro po zmagi z 1:0 zagotovila napredovanje in naslednjo evropsko tekmo v četrtek 19. avgusta v Murski Soboti proti Šturmu iz Gradca. Mura je s tem že dosegla največji klubski uspeh v Evropi in je šele druga slovenska ekipa po Mariboru, ki si je zagotovila jesensko igranje v skupinskem delu enega od evropskih tekmovanj. Če Muraši v zadnjem krogu kvalifikacij premagajo graški Šturm, jih čaka nastopanje v Ligi Evropa, v primeru poraza pa nastop v novoustanovljeni konferenčni ligi.

Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, se je na teniškem turnirju v Montrealu v ženskih dvojicah z Darjo Jurak iz Hrvaške po zmagi v drugem kolu proti nemško poljski navezi: Heisen – Rosolska s 6:0 in 7:6 uvrstila v četrtfinale tega teniškega turnirja. Andreja Klepač in Darija Jurak veljata ta čas za eno najbolj vročih ženskih dvojic, saj sta od 16. maja odigrali 19 dvobojev in jih kar 15 dobili.

Za tekmovanje v 2. slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi vzhod se pripravljajo tudi mladi lendavski nogometaši. Kadeti Nafte 1903 so se v Lendavi pomerili in premagali Illes akademijo iz Sombotela z 2:0. Za Nafto sta dosegla zadetka: Niko Zamuda in Leopold Rene. Mladinci Nafte 1903 so gostovali v Dolgi vasi pri Olimpiji in tam proti članu pomurske nogometne lige igrali 2:2.