V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

14 avgusta 2021 Šport


Slovenska lokostrelska reprezentanca v kategoriji 3 D bo nastopila s 14 lokostrelci na evropskem prvenstvu v Mariboru, ki bo od 29. avgusta do 4. septembra. Med člani reprezentance je tudi Kristijan Horvat, član Lokostrelskega kluba Lendava, ki bo na evropskem prvenstvu nastopil z instinktivnim lokom. Povabilo Lendavčana v slovensko reprezentanco je lepo priznanje lendavskim lokostrelcem, ki v zadnjem času dosegajo lepe tekmovalne dosežke na različnih tekmovanjih.

Na mednarodnem teniškem turnirju v Montrealu Andreja Klepač še naprej igra odlično. V četrtfinalu ženskih dvojic je bila Klepačeva z Darjo Jurak iz Hrvaške boljša od četrtih nosilk Alexe Guarachi iz Čila in Američanke Desirae Krawczyk s 6:4 in 6:2. V polfinalu čaka slovensko-hrvaško dvojico poljsko-ameriška naveza Magda Linette in Bernarda Pera.

Na Odbojkarski zvezi Slovenije so izžrebali tekmovalne pare v slovenskih odbojkarskih ligah. Odbojkarska ekipa Panvite Pomgrada iz Murske Sobote, ki že trenira za novo sezono pod taktirko dvojice: Dejan Fujs – Geza in Gorazd Flisar, bo v prvem kolu nove sezone v prvi A slovenski ligi, 2. oktobra v Murski Soboti gostila odbojkarje ACH Volleya iz Ljubljane. Povejmo, da pri Ljubljančanih ni več Uroša Pavlovića iz Murske Sobote, ki se je preselil k državnim prvakom Mariborčanom. V prvi B slovenski ligi za članice bodo Ljutomerčanke 2. oktobra gostovale pri Braslovčah, odbojkarice Murexina Keme pa bodo v Puconcih gostile odbojkarice Mozirja.

Kegljaški klub Radenska iz Murske Sobote, član prve B slovenske kegljaške lige, bo od 28. avgusta do prvega septembra na kegljišču Vikenda v Radencih pripravil tradicionalni mednarodni kegljaški turnir »Tri srca«. Za prve tri tekmovalce v moški kot v ženski konkurenci so organizatorji pripravili denarne nagrade. Tekmovalo se bo v disciplini 120 lučajev, tekma v Radencih pa bo uvod v novo tekmovalno sezono, ki se začenja že v septembru. Tekmovanje v Radencih pa bo na programu med 13. in 22.uro.