V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

9 julija 2017 Šport


Na Kodeljevem je bilo končano 11. evropsko univerzitetno prvenstvo v badmintonu na katerem je sodelovalo  99 študentov in študentk iz 11 držav. Slovenska reprezentanca je s Kajo Stankovič in  moško dvojico: Matevž Bajuk – Andraž Krapež osvojila dve bronasti medalji. Za slovensko univerzitetno reprezentanco je tekmovala tudi Sabina Magyar iz Badmintonskega kluba Mladost iz Lendave, ki je v igri  ženskih dvojic bila  šele v četrtfinalu poražena  s soigralko Kajo Stankovič proti poljski dvojici: Kornelia Marczak –  Anera  Wojtowska z rezultatom  14:21 in 15:21.

Na državnem kolesarskem  prvenstvu za dečke in deklice na veledromu v Kranju  si je tri  medalje prikolesaril Luka Jablanovec, član Kolesarskega kluba Tropovci ,ki je tekmoval v kategoriji  dečkov »A«.   V zasledovalni vožnji na  2000 metrov je bil  Luka Jablanovec  drugi , v sprintu na 500 metrov dolgi progi je bil tretji in v tretji tekmovalni preizkušnji v dirki na točke  na razdalji  30 krogov po 400 metrov bil znova uvrščen na tretje mesto. V vseh treh kategorijah pa je bil zmagovalec Jaka Špoljar iz Kolesarskega kluba Adria Mobil iz Novega mesta.

Na kolesarski dirki na Areh  sta  nastopila dva član Športnega društva Team turbo Tropovci. Med amaterji je bil Klemen Polajnar šesti, med masterji »D« pa se je Radovan Rac uvrstil na sedmo mesto.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je ruski prvoligaš CSKA premagal v avstrijskem Vildonu Nafto 1903 z rezultatom 4:1. Tekma je bila odločena že v prvem polčasu, ko je bil izid 4:0 za   CSKA, v drugem polčasu pa je  za Nafto 1903 dosegel častni zadetek Marko Malešević. Naslednjo pripravljalno nogometno tekmo bo Nafta igrala v sredo 12. julija proti madžarski ekipi ZTE iz Zalaegeszega.

Prvi dan državnega prvenstva v atletiki za starejše mladince in mladinke na Ptuju so bili uspešni tudi člani Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.   Med starejšimi mladinci je v skoku s palico je zmagal Niko Car, ki je preskočil 400 centimetrov. V štafeti 4 x 100 metrov je pomurska štafeta v postavi: Alen Forjanič, Maj Janža, Marko Horvat in Jure Šterman v času  45,98 zasedla tretje mesto. V teku na 100 metrov med mladinci je  bil v »B« finalu Jure Šterman v času 11,35 prvi in Alen Forjanič četrti v času 11,66.  V konkurenci starejših mladink je osvojila bronasto medaljo soboška štafeta 4 x 100 metrov v postavi: Zala Janža, Sabina Kopun, Natalija Pavlinjek in Ria Grof v času  51,54. V teku na 100 metrov je bil v »A« finalu šesta Veronika Heric v času 12,54 v »B« finalu pa je bil tretja Ria Grof v času 12,56. V teku na 400 metrov je bila blizu bronaste medalje s  četrtim mestom  Sabina Kopun v času 59,78, deveta pa je bila Natalija Pavlinjek v času 1:03,07.

Pred odhodom na  tekmo evropskega pokala s puško velikega kalibra   v Švico  je Robi Markoja iz Gomilice član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča sodeloval  v Piranu na državnem prvenstvu v streljanju s samostrelom na razdalji 10 metrov. Posamično  je Robi Markoja zmagal s 580. krogi, drugi je bil Tadej Žalik s 569.krogi in tretji Tadej Horvat, vsi iz turniškega strelskega društva, ki je zadel 553 krogov. Strelsko društvo Štefana Kovača iz Turnišča je v postavi: Robi Markoja, Tadej Žalik in Uroš Maučec s 1696. krogi osvojilo  naslov moštvenih državnih prvakov v tekmi s samostrelom.

V novi tekmovalni sezoni v prvi slovenski namiznoteniški ligi  bo puconska Kema nastopila s spremenjeno ekipo. V puconsko ekipo se iz Sobote vrača Damjan Zelko, ob njem pa bodo za člansko ekipo igrali še: Bojan Ropoša, Tomaž Pelcar in mladinski reprezentant Luka Norčič, slednji bo od 14. do 23. julija v Portu na Portugalskem   sodeloval na evropskem mladinskem namiznoteniškem prvenstvu. Na Portugalsko bo odpotoval kot  trener kadetinj  tudi trener  Keme Mirko Unger.  V puconski članski  ekipi pa letos ne bo nastopal Dominik Škraban.

Na društvenem tekmovanju Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije je na Roškarjevem  ribniku v Lastomercih  v štiri urni tekmi zmagal  Slavko Dunaj z 21,48 kg ulovljenih rib. Na drugo mesto se je uvrstil Franc Borovnjak s 5,14 kg in na tretje Silvester Križanič s 3,98 kg ulovljenih rib.