V etru
Zimzelenčki
Domov

Šport

16 avgusta 2021 Šport


V madžarskem mestu Nagytad je bil 32. ekstremni triatlon, s 3,8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42 km teka, na njem pa je nastopilo 700 tekmovalcev iz osmih držav. Na tekmi, ki je veljala za odprto državno prvenstvo Madžarske, je sodeloval tudi Štefan Buzeti iz Bakovec, član Športnega društva Team turbo Tropovci, ki je progo premagal v času 13 ur, 43 minut in 52 sekund in v svoji starostni kategoriji M 65 zasedel drugo mesto.

Slovenski nogometni reprezentant Nino Kouter, doma s Tišine, zdaj že bivši član Mure, je uspešno opravil svoj prvi nastop v drugi turški lig. Njegova ekipa Manise je v gosteh premagala Istanbulspor s 4:3, Nino Kouter pa je bil na igrišču 71 minut.

V Kranju je bil mednarodni dvoboj kegljaških reprezentanc U – 23 med Slovenijo in Hrvaško. Zmagala je reprezentanca Slovenije s prednostjo 160 kegljev. Za slovensko reprezentanco je nastopil tudi bivši član Radenske Miko Steržaj iz Ljutomera, zdaj član Kegljaškega kluba Konstruktor iz Maribora, ki je podrl 580 kegljev.

V Križevcih na Goričkem je Lovska družina Križevci pripravila tradicionalno tekmovanje v streljanju na glinaste golobe. Posamično je zmagal Boštjan Maček iz Lovske družine Radovci, drugi je bil Maks Varmut in tretji Jože Grubelnik, oba iz Radelj, na četrto mesto se je uvrstil Robert Nagy iz Strelskega društva Kaliber Fokovci. Moštveno je zmagalo Strelsko društvo Radlje pred Strelskim društvom Kaliber Fokovci in Lovsko družino Dobrovnik.

V 5. kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je bila v Murski Soboti tekma med Muro in Kalcer Radomljem v 59.minti pri izidu 2:2 prekinjena zaradi razmočenega igrišča po hudi nevihti. Za Muro sta dosegla zadetka Mitja Lotrič in Amadej Maroša, slednji pa je zapravil tudi strel iz 11 metrovke. Znan je že termin igranja preostanka tekme, to bo v petek, 3. septembra ob 17. uri.  

Odlično so začela novo sezono v prvi slovenski ligi dekleta Ženskega nogometnega luba Nona Pomurje Beltinci, ki so v Bratoncih premagala Radomlje, četrto ekipo minulega prvenstva, s 6:1. Za Beltinčanke je dosegla tri zadetke: Špela Kolbl, po enega pa Lucija Kos, Kaja Korošec in Anja Eferl. Beltinčanke bodo že v sredo ob 17. uri v Gornji Radgoni igrale prvo evropsko tekmo kvalifikacij za Ligo prvakinj proti Rigasu iz Latvije.

V 3. kolu 2. slovenske nogometne lige je Klima Tratnjek Beltinci v Velenju premagala Rudarja z 2:1. Oba zadetka za Beltinčane ob prvi zmagi je dosegel Gal Grobelnik.Začela se je nova sezona v pomurski nogometni ligi. V prvem kolu so igrali takole: Grad – Avto Rajh Ljutomer 3:3, Radenska Slatina – Polana 0:4, Hungarikum Olimpija Dolga vas – Odranci 1:2, Rakičan – Aluvar Gančani 1:1, Turnišče – Križevci 1:0, Hotiza – Kema Puconci 3:0 in Tromejnik Kuzma – Veržej 1:0, tekma Črenšovci- Čarda je bila preložena.