V etru
Danes v Pomurju Sloveniji in svetu
Domov

Šport

17 avgusta 2021 Šport


Na mednarodnem teniškem turnirju v Montrealu je Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, s Hrvatico Darijo Jurak lovila drugo letošnjo zaporedno zmago v ženskih dvojicah. Žal je bila kanadsko – brazilska naveza Gabriela Dabrowski in Luisa Stefan boljša s 6:3 in 6:4. Klepačeva in Jurakova sta doslej na WTA turnirjih zbrali 2073 točk, kar ju uvršča trenutno na sedmo mesto.

Na kvalifikacijah za žensko nogometno ligo prvakinj 2021/2022 bo v grškem Solinu sodelovala tudi mednarodna sodnica Staša Špur iz Satahovec, članica Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Murska Sobota. Na kvalifikacijskem turnirju sedme skupine bo na tekmi med Valerengom iz Norveške in Mitrovico iz Kosova glavna sodnica Aleksandra Česen iz Cerkelj, ena od pomočnic pa bo Staša Špur.

Na državnem arrowhead lokostrelskem prvenstvu v Zaplani sta med 92 lokostrelci iz 23 klubov uspešno nastopila tudi dva člana Lokostrelskega kluba Lendava. Janko Leben je z instinktivnim lokom osvojil naslov državnega prvaka, Bojan Štuhec pa je zasedel z dolgim lokom peto mesto.

Z novo sezono so začeli tudi mladi nogometaši Mure v prvi slovenski mladinski in kadetski nogometni ligi. V Športno rekreacijskem centru Ivanke Serec v Radencih so mladi nogometaši Mure ostali dvakrat brez točk. Mladinci Brinja Grosuplja so premagali vrstnike Mure z 1:0, kadeti Brinja Grosuplja pa so bili od Mure boljši z 2:1. Edini zadetek za Muro je dosegel kadetski reprezentant Niko Kasalo. V tretjem kolu bodo mladinci in kadeti Mure že v sredo gostovali v Novem mestu pri vrstnikih Krke.

Na ribniku v Podgradu je bilo 16. tekmovanje za laskavi naslov ribiškega carja ribiške podružnice Podgrad, na katerem je sodelovalo 18 ribičev. Naslov ribiškega carja z najtežjo ribo težko 7,9 kg je imel na tehtanju Evgen Podlesek – Jeni iz Gornje Radgone. Tudi v skupni uvrstitvi je zmagal Evgen Podlesek s 13,8 kg ulovljenih rib, drugi je bil Anton Vrbnjak z 11,5, tretji Darko Merčnik z 9,2 kg, četrti Matjaž Perša z 8,2 in peti Danilo Kavčič, vsi iz Gornje Radgone, s 7,9 kg ulovljenih rib.