V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

19 avgusta 2021 Šport


V Ormožu na strelskem tekmovanju Grand prix s puško šibrenico so nastopili tudi pomurski strelci. V posamični konkurenci je zmagal Branko Valenko iz Strelskega društva Trap Ormož, drugi je bil Boštjan Maček iz Strelskega društva Štefan Kovač – trap iz Murske Sobote, na četrto mesto pa se je uvrstil Tadej Kostanjevec iz Športno strelskega društva Gornja Radgona. V moštveni konkurenci je zmagala ekipa »Raj gozd« v postavi: Aleš Hozjan, Rajko Lupeš in Boštjan Maček s 333 zadetki, tretja pa je bila med devetimi ekipami Gornja Radgona v postavi: Alojz Majcen, Tadej Kostanjevec in Milan Svetec s 319.zadetki.

V 3. kolu prve slovenske kadetske nogometne lige je Mura na gostovanju v Novem mestu premagala Krko z 2:1. Za Muro sta dosegla zadetka: Vid Štefanec in Niko Kasalo. V mladinski konkurenci so imeli igralci Mure manj uspeha, saj je Krka bila boljša od Mure z rezultatom 3:1. Za Muro je dosegel edini zadetek Jaka Domjan. V naslednjem, 4. kolu, bodo mladi nogometaši Mure v nedeljo v Radencih gostili nogometaše Kopra.

Odbojkarice Murxina Keme Puconci se že deset dni pripravljalo za novo sezono v prvi B slovenski ligi za članice, kjer bosta nastopili dve pomurski ekipi. Puconske odbojkarice so zdaj kadrovsko podobo malce spremenile. V klub sta prišli Maša Vnuk in Naja Grizold, obe na igralni mesti korektorici/ sprejemalke. Na trenersko mesto se je v Puconce vrnil trenerski strokovnjak Sebastjan Lenarčič, ki je v Puconcih že deloval sedem let. Prvo tekmo bodo odbojkarice Murexina Keme igrale v Puconcih 2. oktobra proti ekipi Mozirja, pomurski derbi med puconskimi odbojkaricami in Ljutomerčankami pa bo na programu v Puconcih v petem kolu, 23. oktobra.