V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

20 avgusta 2021 Šport


Selektorica slovenske ženske reprezentance U – 17 Tina Kelemberger je v slovensko nogometno reprezentanco, ki bo od 23. do 28. avgusta gostovala pri vrstnicah Bosne in Hercegovine in se 24. in 26. avgusta dvakrat pomerila s tamkajšnjo reprezentanco, povabila tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci. Povabilo v izbrano vrsto slovenske reprezentance so dobile: Živa Rakovec, Tia Šoštarič Karić in Noele Vilčnik. Slovenska dekleta se pripravljajo za evropsko prvenstvo, na katerem bo sodelovalo kar 49 reprezentanc, kvalifikacijske tekme pa bodo na programu v mesecu septembru.

Vodstvo pomurske upokojenske lige v vrtnem kegljanju, kjer je sodelovalo 10 moških in 10 ženskih ekip, je objavilo najboljše posameznike v obeh konkurencah. Moštveno je med člani zmagala Murska Sobota in med ženskami združena ekipa Bodonci – Zenkovci – Brezovci. Posamično je bil v moški konkurenci najboljši Jože Horvat iz Bodonec pred Štefanom Horvatom iz Murske Sobote in Francem Vučkičem iz Moravskih Toplic. V ženski konkurenci je bila najboljša posameznica Cvetka Čerpnjak iz Bodoec, pred Majdo Molek iz Murske Sobote in Sabino Horvat iz Bodonec. Novo tekmovanje v pomurski upokojenski ligi se bo začelo septembra.

Znani so tudi pari prvega kola v državnih kegljaških ligah. V prvi B slovenski ligi vzhod za člane bo Radenska v prvem kolu 11. septembra v Radencih gostila Ceršak, v 3. slovenski ligi – vzhod pa bo Lendava 12. septembra v Radencih gostila II. ekipo Hrastnika. V prvi slovenski kegljaški ligi – vzhod za članice bo v prvem kolu 5.novembra Radenska na kegljišču Vikenda v Radencih gostila Ceršak, Lendava pa bo v Radencih gostila Ruše. Pomurski derbi med dvema ženskima ekipama v prvi B slovenski ligi bo v 8. kolu 3. decembra. Več o kegljačih Radenske bomo poročali na Murskem valu v nedeljskem športnem popoldnevu.