V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

21 avgusta 2021 Šport


Odbojkarji Panvite Pomgrada iz Murske Sobote so včeraj v Mariboru igrali prvo pripravljalno prijateljsko tekmo in premagali reprezentanco Savdske Arabije z rezultatom 3:1, po nizih 25:23, 25:18, 23:25 in 25:17. Pri soboških odbojkarjih se je predstavil tudi novinec iz tujine, Kanadačan Connor Mcconnell. Naslednji dve pripravljalni tekmi bodo soboški odbojkarji odigrali med tednom proti državnim prvakom Mariboru in sicer v sredo v gosteh in v soboto v Murski Soboti. Sezona v 1.A slovenski odbojkarski ligi se bo začela 2. oktobra, ko bo Panvita Pomgrad v Murski Soboti gostila ekipo ACH Volleya iz Ljubljane.

Slovenske pokalne prvakinje v nogometu, igralke ljubljanske Olimpije, kjer ima na majici kapetanski trak Manja Rogan iz Murske Sobote, so v prijateljski nogometni tekmi premagale dekleta zagrebškega Dinama s 4:0. Za Olimpijo je en zadetek dosegla tudi kapetanka Manja Rogan, igrali pa sta pri Olimpiji tudi dve nekdanji igralki Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci, Sara Nemet iz Ivanec in Anja Prša iz Brezovice. Že v četrtek ob 17. bo v Bratoncih prvo kolo pokalnega tekmovanja, kjer bosta igrali ekipi None Pomurja in Olimpije, ki brani naslov pokalnih prvakinj.

Na mednarodnem teniškem turnirju v ameriškem Cincinnatiju tokrat Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota, s Hrvatico Darijo Jurak ni bila uspešna. Po zmagi v prvem kolu sta se Klepačeva in Jurakova poslovili od tekmovanja v ženskih dvojicah v drugem kolu, ko sta bili poraženi od ameriške – poljske dvojice: Mattek Sands – Swiatek v nizih s 6:3 in 6:2.

Začela se je nova sezona tudi v medobčinski soboški nogometni ligi. Nogometaši Radgone so zaradi zasedenosti igrišča v Gornji Radgoni v Murski Soboti premagali veterane Mure s 4:0. Za Radgono so dosegli zadetke: Miha Cvetko, Uroš Kranjc, Andrej Congl in Kenan Grahić. Radgončane bo v novi sezoni vodil trener Primož Rakovec.

Začela se je tudi nova sezona v Gorički ligi malega nogometa v kateri nastopa 12 ekip. V prvem kolu so v petek zvečer v dramatični tekmi igralci Carioc v Markovcih premagali Hajduk iz Adrijanec z rezultatom 5:4. Preostale tekme bodo na programu danes.