Domov

Šport

22 avgusta 2021 Šport


Igralke Ženskega nogometnega kluba None Pomurje Beltinci so v soboto zvečer v Gornji Radgoni pred 350 gledalci s tekmo v finalu 10. kvalifikacijske skupine za ligo prvakinj končale letošnje evropske nastope. Ukrajinske prvakinje iz Harkova so bile boljše od Prekmurk s 4:1, Beltinčanke pa so po zaslugi glavne sodnice Ewe Augustin iz Poljske, ki je v štirih minutah prvega polčasa izključila dve igralki Pomurja  – v 30. minuti Špelo Rozmarič in v 34. minuti še Lucijo Kos – tekmo končale z devetimi igralkami. Izključitev se je zgodila pri vodstvu Ukrajink z 1:0, nato pa je izid v 37. minuti po 11 metrovki izenačila na 1:1 Kaja Korošec. V 2. krog kvalifikacij evropskega tekmovanja so tako ob končnem rezultatu 4:1 napredovale Ukrajinke, v tekmi za tretje mesto v tej skupini pa je Sofija premagala latvijski Rigas z 2:1.

Na atletskem prvenstvu avstrijske Štajerske za veterane so v Lipnici tekmovali tudi pomurski atletski veterani. Miha Žalig iz Murske Sobote je v kategoriji M 35 zmagal v skoku v višino ter v skoku v daljino z osebnim rekordom 5,92. Štefan Potočnik iz Športnega društva Beltinci je v starostni kategoriji M – 70 zmagal v metu kladiva, v suvanju krogle je bil drugi in v teku na 60 metrov četrti. Zdravko Mauko – Magi iz Športnega društva Radenci pa je v Avstriji v kategoriji M 60 zmagal v skoku v višino in bil drugi v teku na 200 metrov.

V Lendavi je bil 5. pomurski galop, ki je lepo uspel. V kategoriji Slovencev je bil najhitrejši Matej Grebenjak iz Petišovec na konju Inferno. V tekmovalni kategoriji Madžarov, ki živijo na narodnostno mešanem območju, je zmagal Jozsef Horvath iz Lendave na konju Flyer de Pecos, drugi je bil Jozsef Biro iz Dolge vasi na konju Fox LS, tretji Erik Somi iz Žitkovec na konju Filou Fruska, na četrto mesto pa se je uvrstil Mario Gőnter iz Gaberja na konju Cross and Dreams. Najboljši tekmovalci iz Lendave se bodo udeležili finalnega galopa v Budimpešti.

V 6.kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je Koper presenetljivo gladko premagal Maribor z 2:0. V preostalih srečanjih so Domžale v Kidričevem premagale Aluminij z 1:0, z itsim rezultatom je bil Tabor Sežana boljši od Kalcer Radomlja. Nocoj ob 20.15 bo v Murski Soboti zadnja tekma kroga med Muro in Celjem. Na lestvici po nepopolnem 6. kolu vodi Koper s 13. točkami pred Mariborom, ki jih ima 12, Celjani na sedmem mestu imajo 4 točke, Mura pa na desetem le dve točki.

V 4. kolu 2. slovenske nogometne lige je kranjski Triglav z Daretom Vršičem, nekdanjim igralcem Mure, v Beltincih pred 350 gledalci premagal Klimo Tratnjek Beltince z 1:0. Edini zadetek za Kranjčane je dosegel Adam Jakupović. Nafta 1903 je v Lendavi igrala proti Primorju iz Ajdovščine in iztržila izid 0:0. Po nepopolnem 4. kolu vodi na lestvici kranjski Triglav z 12.točkami, Nafta 1903 ima na 7. mestu pet točk, podobno kot Beltinčani na devetem mestu.

V prvem kolu 2. slovenske mladinske nogometne lige – vzhod je Nafta 1903 na Hotizi igrala 0:0 proti ekipi Krškega. Veržej pod taktirko Jožeka Špilaka pa je na gostovanju v Mariboru pri ekipi Tabora dosegel izid 1:1. Za Veržej je dosegel zadetek Jure Kokol, za Tabor pa Blaž Kocjan. V prvem kolu 2. slovenske kadetske lige je Krško na Hotizi premagalo Nafto 1903 z 2:1. Za Krško sta dosegla zadetka: Nik Pirc in Jonas Mijatović in za Nafto Niko Zamuda. Tabor je v Mariboru premagal Veržej z 2:0. Zadetka sta dosegla: Aleksej Sedić in Mustafa Robinko.V drugem kolu pomurske nogometne lige sta bila dosežena naslednja rezultata: Veržej – Radenska Slatina 1:4 in Kema Puconci – Avto Rajh Ljutomer 0:3.Nova sezona se je začela tudi v soboški medobčinski nogometni ligi, kjer sta bila dosežena naslednja rezultata: Tišina – Šalovci 1:0 in Radgona – veterani Mure 4:0.Nova sezona se je začela tudi v Gorički ligi malega nogometa. Prejeli smo naslednje rezultate prvega kola: Čepinci – Inter Dolič 3:1, Neradnovci – Srebrni breg Martinje 3:3, Carioce Markovci – Hajduk Adrijanci 5:4, Gornji Petrovci – Dolenci 12:5, Stanjevci – Lucova 1:4 in Domanjševci – Pizzeria Kučan Križevci 3:4.

Na 3. lokostrelskem tekmovanju za slovenski pokal 3 D pri Hotelu Bolfenk pod mariborskim Pohorjem so bili uspešni tudi lendavski lokostrelci, ki so osvojili tri medalje. Med člani z instinktivnim lokom je zmagal Kristijan Horvat s 369. krogi, med veterani z instinktivnim lokom je bil Janko Leben drugi s 326.krogi, z lovskim lokom pa je bil Bojan Štuhec s 355. krogi uvrščen na tretje mesto. Skupno je nastopilo 81 lokostrelcev iz 31 slovenskih klubov.