V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

24 avgusta 2021 Šport


Selektor slovenske članske nogometne  reprezentance Matjaž Kek je  danes opoldne  na Brdu pri Kranju uradno objavil  reprezentanco za tri kvalifikacijske tekme za  Svetovno prvenstvo leta 2022. Prvega septembra bo Slovenija v Stožicah gostila Slovaško, tri dni pozneje pa Malto. 7. septembra  bodo izbranci Matjaža Keka gostovali v Splitu in tam igrali proti  Hrvaški. Med izbranci selektorja Keka je tudi Damjan Bohar iz Mačkovec ,ki igra za ekipo Osijeka v prvi hrvaški nogometni ligi.

V danskem Aarhusu je na strelski tekmi evropskega pokala s puško velikega kalibra za slovensko reprezentanco uspešno nastopil Robert Markoja, član Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča , ki  je s 598. krogi zasedel tretje mesto in osvojil bronasto medaljo.  Rajmond Debevec iz Olimpije je s 597. krogi zasedel peto mesto, Dušan Ziško iz Strelskega društva Koloman Flisar s Tišine pa je  s 588. krogi zasedel 25.mesto.

Na evropskem prvenstvu v elektronskem pikadu v Termah Olimje  v Podčetrtku so uspešno  začeli svoj nastop člani Pikado kluba Top Gun Cleangrad iz Grlave V mešanih dvojicah sta drugo mesto zasedla Mihec Topolnik in Matej Janžekovič, v mešanih dvojicah sta bila peta Petra Klemenčič in Mihec Topolnik, v razredu Highscore pa je Luka Marič, kot mladinec v članski konkurenci zasedel 9. mesto..

Kolesarski klub Tropovci bo  v nedeljo 28.  avgusta v Tropovcih pripravil 11. kolesarsko diko za pokal Občine Tišina. Organizatorji računajo na  okrog 300 kolesarjev  med katerimi bodo tudi tujin kolesarji. Začetek kolesarke dirke bo v Tropovcih ob 9.tih dopoldne na 650 metrskem prologu. Ob 12. bodo startali v Tropovcih najmlajši licencirani kolesarji, ki jih čakata 15 in 30 km dolgi progi. Mlajši  mladinci bodo ob 13.30 imeli 50 km dolgi progi   start, nato pa bo sledila še dirk za starejše mladince na 80 km dolgi progi.  Kolesarska dirka bo speljana  na 5 km dolgem krogu iz Tropovec proti Murskim Črncem in skozi vas Gradišče nazaj v Tropovce.

Športno društvo Videm je na ribniku Zorko v Kutincih pripravilo tekmovanje v športnem ribolovu za pokal Občine Sveti Jurij ob Ščavnici.  Med  14 tekmovalci je pri članih zmagal  Srečko Kocbek iz Sovjaka s 35,4 kg ulovljenih rib in med članicami sta si razdelili prvo mesto: Tadeja Kolmanič  iz Kutinec in Marjeta Lorber iz Rožičkega Vrha obe sta imeli na tehtanju 8,5 kg rib.