V etru
Pesem našega srca
Domov

Šport

25 avgusta 2021 Šport


Selektor slovenske nogometne reprezentance U – 21 Milenko Ačimović je za dve kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2023 povabil 23 nogometašev. Med povabljeni so tudi trije pomurski nogometaši: Kai Cipot iz Murske Sobote, član soboške Mure, Žiga Laci iz Dobrovnika, član grškega AEKa in Aljaž Casar iz Bakovec, zdaj član nemškega Hoffenheima. Slovenija bo v septembru odigrala dve kvalifikacijski nogometni tekmi in sicer drugega septembra proti Češki in šestega septembra proti Andori.

Uredništvo Prve slovenske nogometne lige Telemach je izbralo najboljšo enajsterico šestega kola. Med najboljšimi nogometaši v tem kolu sta bila kar dva nogometaša Mure in sicer vratar Matko Obradović in Kai Cipot, ki je bil strelec zmagovitega zadetka proti Celjanom ob prvi zmagi Mure v novi sezoni. Naslednjo tekmo v prvi slovenski ligi Telemach bo Mura igrala v nedeljo 29. avgusta ob 17. v gosteh proti Domžalam.

Mlada slovenska ženska nogometna reprezentanca U – 17 je v Bihaču v prijateljski tekmi premagala Bosno in Hercegovino z rezultatom 2:1. Za slovensko reprezentanci sta dosegli zadetka: Lea Dolinar in Maša Osojnik, obe igralki Radomelj. V kadru slovenske reprezentance so tudi igralke None Pomurja Beltinec: Živa Rakovec, Tija Šoštarič Karič in Noele Vilčnik. Članska ekipa None Pomurja Beltinec bo v četrtek ob 17. v Bratoncih igrala prvo pokalno tekmo v novi sezoni in to proti lanskim pokalnim prvakinjam, ljubljanski Olimpiji.

Na evropskem prvenstvu elektronskem pikadu, ki poteka v Podčetrtku, so bili pomurski tekmovalci znova zelo uspešni. V mladinski konkurenci je Luka Marinič zasedel prvo in Uroš Žalik, oba iz Top Gun Grlave Cleangrada, drugo mesto in naslov evropskega podprvaka. V članski konkurenci je Aleš Zadravec iz Tešanovec, član Pikado kluba Baza Hoče, med 240 tekmovalci zasedel drugo mesto in osvojil naslov evropskega podprvaka.

Tudi Ribiška družina Murska Sobota je pripravila priljubljeno tekmovanje v športnem ribolovu za naslov ribiškega carja. Med 20. ribiči je na ribniku v Krogu za leto 2021 laskavi naslov osvojil Karel Frčko, ki je imel na tehtanju največjo ribo težko 1,7 kg. Krono in žezlo ribiškega carju je namestil predsednik Ribiške družine Murska Sobota Aleš Horvat.