V etru
Prva jutranja kronika RA Slovenija
Domov

Šport

31 avgusta 2021 Šport


V Vavti vasi je na državnem lokostrelskem prvenstvu na 70 in 50 metrskih razdaljah nastopilo 126 lokostrelcev iz 23 klubov. Med tekmovalci je bil tudi Janko Leben iz Lokostrelskega kluba Lendava, ki je med člani z lovskim lokom zasedel šesto mesto.

V prvem kolu prve avstrijske nogometne lige za članice so aktualne državne prvakinje igralke St. Pöltna v gosteh premagale ekipo Innsbrucka s 6:0. Drugi zadetek za St. Pölten je v 38. minuti dosegla Prekmurka Mateja Zver iz Gornje Bistrice, kapetanka slovenske ženske reprezentance.

V drugem kolu druge slovenske nogometne lige – vzhod za mladince je Veržej pod taktirko Jožeka Špilaka premagal Bistrico s 3:2. Za Veržej so dosegli zadetke: Vid Pustinek, Nejc Brunec in Alen Vrtačnik. Dravograd je premagal lendavsko Nafto 1903, ki je bo polčasu vodila s 3:1 ob koncu s 4:3. Za Nafto 1903 so dosegli zadetke: Borna Škrobar, Josip Žganec in Niko Frančić. Na lestvici vodi Dravograd s 6. točkami, Veržej na 3. mestu ima 4 in Nafta na 9. mestu eno točko.

V kadetski konkurenci 2. slovenske nogometne lige vzhod je Veržej premagal Bistrico z 1:0, zadetek je dosegel Gregor Petek z avtogolom, Nejc Slokan pa je za Veržej zapravi 11-metrovko. Dravograd in Nafta 1903 sta igrala 1:1. Za Nafto je dosegel zadetek Rene Leopold. Na lestvici vodi Krško s 6.točkami, Veržej ima na osmem mestu tri in Nafta na devetem mestu eno točko.

V drugem kolu soboške medobčinske nogometne lige so igrali takole: Apače – veterani Mure 1:2, Aqua Ižakovci – Radgona 3:1, Cven – Tišina 2:0, Goričanka Rogašovci – Serdica Kleparstvo Šinko 2:5, Roma Vanča vas – Cankova 0:2, Lipa – Hodoš 0:2 in Bogojina – Dokležovje 2:0. Šalovci – Bakovci neodigrano. Na lestvici vodijo: Hodoš, Serdica in Cankova s 6. točkami.

Na 12. urnem maratonu v vrtnem kegljanju za slepe in slabovidne je v Mariboru nastopilo osem ekip Medobčinskih društev slepih in slabovidnih. Prvo mesto v absolutni konkurenci je zasedla ekipa Medobčinskega društva Ptuj pred Mariborom in I. ekipo Murske Sobote, II. ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota pa se je uvrstila na šesto mesto. V soboški ekipi so največ kegljev podrle: Silva Mlinarič, Dragica Šernek in Milica Ivanuša.