V etru
Nočni glasbeni program
Domov

Šport

1 septembra 2021 Šport


Na 20. svetovnem kegljaškem prvenstvu mlajših članov U – 23 v Kranju je Miko Steržaj iz Ljutomera, v novi sezoni član Kegljaškega kluba Konstruktor v Mariboru, osvojil še drugo odličje. Po srebrni medalji v ekipni konkurenci z moško reprezentanco je v torek Miko Steržaj do drugega odličja prišel v kombinaciji, kjer je podrl 1272 kegljev, kar je bilo dovolj za bronasto medaljo. Miko Steržaj je bil uspešen tudi v posamični konkurenci, kjer je s 621. podrtimi keglji zasedel peto mesto.

V Ormožu je bilo 24. državno prvenstvo v tekmi s samostrelom na razdalji 10 metrov. Turniščani so med člani v postavi: Tadej Žalik, Leon Režonja in Primož Seršen zadeli 1634 krogov in osvojili naslov moštvenih državnih prvakov. V posamični konkurenci je drugo leto zapored med člani zmagal Tadej Žalik iz Strelskega društva Štefan Kovač iz Turnišča, ki je zadel 578 krogov, na peto mesto se je uvrstil Leon Režonja s 530.krogi.

Prekinjena tekma 5.kola prve slovenske nogometne lige Telemach med Muro in Radomljami pri izidu 2:2, bo doživela svoje nadaljevanje v petek 3. septembra ob 17.uri. Tekma je bila v Murski Soboti v 59. minuti prekinjena zaradi vremenskih razmer. Za Muro sta bila strelca Mitja Lotrič in Amadej Maroša. Iz nogometnega kluba Mura pa so sporočili še nekaj zanimivih novic. Ogled preostanka tekme med Muro in Radomljami bo brezplačen ob pogojih PCT-eja. Muro je kot zadnji okrepil 23 letni in 190 cm visok napadalec Nardin Mulahusejnović, ki je v Sloveniji že igral za Maribor, nazadnje pa za Koper in prihaja iz Bosne in Hercegovine. V minuli sezoni je bil s 14. zadetki med najboljšimi strelci prve lige. Muro pa je zapustil 21 letni David Djurak iz Hrvaške, ki je za Muro igral na petih tekmah.

Na letnem kopališču v Murski Soboti je bil odprti državni turnir serije A v odbojki na mivki. V tekmi za prvo mesto sta slovenska reprezentanta Nejc Zemljak in Jan Pokeršnik za ekipo »Sberbank team« v finalu premagala Dina Vikoviča in Urbana Fužirja, člana Odbojkarskega kluba Panvita Pomgrad iz Murske Sobote z 21:17 in 21:18. Pomurska odbojkarja sta bila v polfinalu boljša od dvojice: Williams – Grünwald z 22:20 in 21:11.