V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

10 julija 2017 Šport


Na mednarodnem teku z naslovom »Nočna desetka« na Bledu je v ženski konkurenci na 10 km dolgi progi med 1373 tekačicami tekla in zmagala Sonja Roman s Hodoša. V moški konkurenci je Dejan Preindl   iz Bratonec med 1388 tekači zasedel v absolutni uvrstitvi  deseto mesto,  v svoji starostni kategoriji pa je bil četrti.

Po  uspešnem nastopu prvi dan  državnega atletskega prvenstva za  starejše mladince in mladinke na Ptuju, ko so  pomurski atleti osvojili eno zlato in dve bronasti medalji so bili  ti uspešni tudi drugi dan prvenstva. V skoku v višino je bil tretji Marko Čeh s preskočenimi 170 centimetri, tretja je bila tudi Nina Šinko, ki je kopje zalučala 35,33 metrov kar je bilo dovolj za tretje mesto. Med ostalimi tekmovalci Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote  je bila v teku na 800 metrov Zala Janža v času 2:35,41 četrta,  v teku na 200 metrov pa je bila v »B« finalu Sabina Kopun v času 25,86 druga in Ria Grof  v času 26,01 je bila tretja.

Na kasaških dirkah v organizaciji Kasaškega društva Krim so v šestih dirkah sodelovali tudi člani Kasaškega kluba Ljutomer in  dvakrat zmagali.  Največje presenečenje je v prvi dirki pripravil 68 letni Jože Sagaj iz Ključarovec, ki je z Luniko Love zmagal pred sinom Jankom Sagajem, ki je bil drugi  z Anino Saxo. V peti dirki  za memorial Siona Pirca  je bil zmagovalec Dante MS na vajetih Branka Sršena, tretji pa je bil Artis pod taktirko voznice Darje Antolin. Naslednje kasaške dirke v Sloveniji bo v nedeljo 23. julija v Križevcih pri Ljutomeru.

V prijateljski pripravljalni nogometni tekmi je drugo ligaška ekipa Mure  gosteh premagala tretje ligaško ekipo Odranec z rezultatom 5:0. Za Muro  so dosegli zadetke: Saša Celec, Amadej  Maroša, Žiga Kous, Rok Sirk in Luka Bobičanec. V Veliki Polani pa so nogometaši  tretje ligaške  Polane premagali drugo ligaško ekipo Farmtecha iz Veržeja z 1:0. Zmagoviti zadetek za Polano je dosegel Teo Kapun.

Na mednarodnem tekmovanju v športnem ribolovu v Šarvarju na Madžarskem so bili med 40. ribiči iz Avstrije, Madžarske in Slovenije uspešni tudi lendavski ribiči. Prvo mesto je osvojil Danijel Tkalec s 26,15 kg na osmo mesto pa se je uvrstil Goran Jezernik oba iz Lendave, ki je imel na tehtanju 13,60 kg  ulovljenih rib.