V etru
Mariborsko zvočno pismo, Asja Matjaž
Domov

Šport

2 septembra 2021 Šport


V organizaciji Strelskega društva Trap Kungota je bilo na Pragerskem državno prvenstvo veteranov v streljanju s puško šibrenico, na katerem je sodelovalo 32 strelcev. Pomurski strelci so bili izjemno uspešni. V moštveni konkurenci je zmagala Olimpija pred Poetovio in ekipo Strelskega društva Štefan Kovač trap iz Murske Sobote v postavi: Karel Pojbič, Janez Bertalanič in Franc Vidonja. Peta je bila Radgona v postavi: Vlado Šiško, Stanko Rojko in Miran Klobasa. Posamično je v kategoriji nad 50 let postal državni prvak Franc Vidonja, med strelci nad 65 let starosti je bil Stanko Rojko šesti, nad 70 let pa je slavil naslov državnega prvaka Karel Pojbič iz soboškega strelskega društva. Ta petek se začenja na strelišču pri Budinskem mlinu v Rakičanu tri dnevno državno člansko mladinsko in kadetsko prvenstvo, na katerem bo sodelovalo 58 strelcev.

Na kegljišču Vikenda v Radencih ta čas poteka mednarodni kegljaški turnir »Tri srca«, ki bo trajal do 11. septembra. Po 24 tekmovalcih vodi posamično Jani Steržaj iz Radenske, ki je podrl 581 kegljev, drugi je Tone Štular iz ekipe Slavije Štojs s 553.keglji in tretji Andrej Fideršek iz Slovenskih Konjic s 543. keglji. V ženski konkurenci je trenutno v vodstvu Sonja Tibaut iz Radenske, ki je podrla 526 kegljev, druga pa je Milena Kunčič iz Slovenskih Konjic, ki je podrla 490 kegljev.

Pri Nogometnem klubu Klima Tratnjek Beltinci sta zadnji dan prestopnega roka predsednik kluba Janez Breznik in športni direktor Tadej Apatič potegnila tri kadrovske poteze. V klub je prišel na posojo Aljaž Antolin iz Ižakovec, ki je iz Mure odšel v Maribora, od tam pa prihaja na nabiranje igralne kilometrine v Beltince. Iz Beltinec je odšel na posojo v Polano Žiga Hartman – nadomestni kapetan, vratar Filip Starić pa je odšel v Hajdino. V nedeljo ob 16. 30 bodo Beltinčani v svojem športnem parku igrali drugoligaško tekmo proti Brežicam.

V 4.kolu prve puconske lige v malem nogometu v kateri nastopa 12 ekip so vodilni Sebeborci premagali Romo iz Doline z 9:2, drugi Pečarovci so bili boljši od Vidonec s 6:1, tretji Puževci pa so bili prosti. V drugi puconski ligi v malem nogometu, kjer nastopa 13 ekip, so vodilni Šalamenci premagali Kuštanovce z 11:0, druga Prosečka vas je premagala Beznovce s 13:0, tretji na lestvici Poznanovci pa so tesno premagali Vanečo s 6:5.