Domov

Šport

3 septembra 2021 Šport


V Čeških Budjevicah je v kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na evropskem prvenstvu leta 2023, reprezentanca Slovenije U – 21 igrala proti reprezentanci Češke. Slovenski nogometaši so imeli neodločen izid 0:0 do 89. minute, ko je zmagoviti zadetek za Češko dosegel Martin Vitik. Do 71. minute sta za slovensko reprezentanco igrala tudi Kai Cipot iz soboške Mure in Aljaž Casar iz Bakovec, ki je zdaj igra v Nemčiji. Naslednjo tekmo bo slovenska reprezentanca igrala 6. septembra proti Andori.

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je pod taktirko Boštjana Cesarja v Kranjski Gori v prijateljski tekmi premagala Severno Makedonijo s 4:3. Reprezentanca Severne Makedonije je ob polčasu vodila z 2:0. Za slovensko izbrano vrsto je igral tudi Marsel Ratnik s Tišine, član ljubljanske Olimpije, priložnosti za igro pa nista dobila Lan Erjavec in Tio Cipot iz soboške Mure. Jutri, v soboto ob 16.30, bo Slovenija igrala na Brdu prijateljsko tekmo proti Rusiji.

V prvi radgonski ligi malega nogometa je v 2. kolu vodilna Plitvica premagala Lomanoše s 5:4. Druge Police so igrale v derbiju kola v gosteh proti tretjim Črešnjevcem 2:2. Še ostali rezultati: Šenekar Spodnji Ivanjci – Spodnja Ščavnica 5:1, Podgrad – Radenska Radenci 6:2, Kapela – Očeslavci 0:3, Tiha voda Gornja Radgona – Porkys Žepovci 7:1 in Grabonoš – Negova 4:4. V drugi radgonski ligi malega nogometa je v drugem kolu vodilni Lokavec premagal Stari hrast iz Zgornjega Konjišča s 6:2, drugi na lestvici Baren iz Melov je bil boljši od Dinama iz Gornje Radgone s 7:2. Tretje na lestvici Lomanoše so z veteransko ekipo premagali Ivanjševsko Slatino z rezultatom 3:0.

V Vanča vasi bodo jutri popoldne slovesno zaznamovali 50 let delovanja Nogometnega kluba Roma. Ob tej priložnosti bo več prijateljskih tekem, na slovesnosti družno z 21. praznikom Občine Tišina pa bodo v Vanči vasi ob prisotnosti visokih gostov podelili tudi 12 pisnih zahvalnic ustanoviteljem Nogometnega kluba Roma, ki ga danes vodi predsednik Zlatko Han.