V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

7 septembra 2021 Šport


Na evropskem lokostrelskem prvenstvu 3D v Mariboru je med 251 lokostrelci iz 22 držav uspešno nastopil za slovensko reprezentanco Kristijan Horvat, član Lokostrelskega kluba Lendava. V mešani slovenski ekipi z instinktivnim lokom je Horvat z Mojco Pavčič iz Vodic v polfinalu premagal ekipo Italije z rezultatom 58:57, kar je bilo dovolj za srebrno medaljo. V posamični konkurenci se je Kristijan Horvat z instinktivnim lokom uvrstil na 15.mesto.

Na Balkanskem prvenstvu v kickboxingu v Skopju je slovenske reprezentanca zbrala 11 odličij, od tega kar šest zlatih. Na prvenstvu je nastopilo 190 tekmovalcev iz šestih držav. Med reprezentanti je bil tudi Tilen Djafić, član Kickboxing kluba Murska Sobota. V tekmovalni kategoriji low kick je Djafić osvojil srebrno medaljo, zdaj pa se že pripravlja na letošnje svetovno prvenstvo.

Drugi dan 16. evropskih iger mladih v atletiki v Brnu so bili člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote znova med dobitniki medalj. V teku na 800 metrov je med 75 atletinjami Pia Wolf osvojila tretje mesto in bronasto medaljo. Klara Janža je k bronasti medalji v teku na 60 metrov, dodala še srebrno medaljo med 113 tekmovalkami v teku na 300 metrov. Soboški atleti so med dekleti osvojili še peto mesto v štafeti 4 x 60 metrov.

Slovenska nogometna reprezentanca U – 21 je v drugi kvalifikacijski tekmi za nastop na evropskem prvenstvu v gosteh premagala Andoro z rezultatom 1:0. Zmagoviti zadetek za slovensko reprezentanco je dosegel Dušan Stojinović. Za varovance Milenka Ačimovića je v prvem polčasu igral tudi Aljaž Casar iz Bakovec, v drugem polčasu je dobil priložnosti tudi Kai Cipot. V kadru reprezentance je bil tudi Žiga Laci iz Dobrovnika. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala 7.oktobra v Celju proti Angliji.

V drugem kolu prve avstrijske ženske nogometne lige je St. Pőlten za katerega igra tudi Mateja Zver, članica slovenske reprezentance, doma iz Gornje Bistrice, kar s 14:0 premagal Südburgenland. Mateja Zver je na tej tekmi dosegla kar tri zadetke.

Atleti Športnega društva Sloparca iz Beltinec, ki so vključeni v Pomurski atletski klub Goričko, so bili uspešni na dveh atletskih tekmah. Na 20. ormoškem polmaratonu so si pritekli zmage v svojih kategorijah: Lucija Rengeo, Katarina Tikvić in Alina Bedernjak. Druga so bili Val Hajdenkumer, Aleša Gabor in Chiara Jošar, tretje mesto pa si je pritekla Veronika Kelenc. Na mednarodnem atletskem mitingu v Mariboru je bila Nela Gerič v teku na 100 metrov peta v času 13,10, Zala Matjašec pa je bila v teku na 200 metrov v času 26,29 tretja.