V etru
Druga jutranja kronika
Domov

Šport

8 septembra 2021 Šport


Na mednarodnem atletskem mitingu v Mariboru je med atleti iz 11 držav Urška Martinec v teku na 800 metrov tekla nov osebni rekord in zasedla 9. mesto v času 2:25,28. Natalija Pavlinjek, obe iz Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote, je v teku na 100 metrov v času 13,45 zasedla 14. mesto.

V okviru atletskega mitinga v Mariboru je bil tudi prvi memorialni tek za člane na 800 metrov v spomin na Mirka Šerugo, nekdanjega člana Atletskega kluba Pomurje, dolgoletnega predsednika soboških atletskih sodnikov in dobitnika Bloudkove plakete za delo v atletiki. Članski tek na 800 metrov je dobil Jan Vuković iz celjskega Kladivarja v času 1:52,95.

Mladinska nogometna reprezentanca Slovenije U – 19 je na Brdu pri Kranju v zadnji tekmi prijateljskega mednarodnega turnirja igrali proti Franciji 2:2, čeprav so Francozi ob polčasu vodili z 2:0. Za slovensko reprezentanco sta dosegla zadetka: Mark Strajnar iz Domžal in Enej Marsetić, ki igra za Parmo. Za varovance selektorja Boštjana Cesarja sta celo tekmo igrala tudi Marsel Ratnik iz Tišine, sicer igralec Olimpije in Tio Cipot iz Mure. V kadru reprezentance je bil še en Muraš, Lan Erjavec.

Članska nogometna reprezentanca Slovenije je v Splitu pred 20.000 gledalci izgubila kvalifikacijsko tekmo za nastop na svetovnem prvenstvu proti Hrvaški s 3:0. Za slovensko izbrano vrsto ni dobil priložnosti za igro Damjan Bohar iz Mačkovec, v reprezentanco pa v zadnjem ciklusu ni bil povabljen Nino Kouter, ki zdaj igra v Turčiji. Naslednjo tekmo bo Slovenija igrala 8. oktobra v gosteh proti Malti, trenutno pa je po šestih tekmah v skupini H Slovenija na 4. mestu s 7.točkami.

V soboto 11. septembra bo na 1380 metrov dolgi progi v Mačkovcih zadnja, peta, dirka za državno prvenstvo v motokrosu. Za obiskovalce bodo veljala pravila PCT, med okrog 100 tekmovalci pa bo nastopil tudi Val Crnkovič iz Puconec, član soboškega avto moto društva. Crnkovič je na dveh dirkah doslej zbral 17 točk in je v razredu do 125 ccm na 17. mestu. Pred domačimi gledalci se bo skušal znova dokazati s solidno uvrstitvijo.