Domov

Šport

9 septembra 2021 Šport


Selektor slovenske ženske nogometne reprezentance Borut Jarc je za kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo leta 2023 proti Estoniji 17. septembra v Parnuju ter 21. septembra v Murski Soboti proti Franciji povabil igralke na reprezentančni zbor, ki bo 13. septembra v Čatežu. Med povabljenimi igralkami so tudi štiri igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci in sicer: Špela Kolbl, Kaja Korošec, Sara Makovec in Špela Rozmarič. V reprezentanco je povabljena tudi Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki igra za avstrijski St. Pölten in Manja Rogan iz Murske Sobote, ki igra za ljubljansko Olimpijo. Na čakanju so iz pomurskega kluba še Kim Juršnik in Iva Kocjan in iz Olimpije Prekmurki Sara Nemet in Anja Prša.

Tudi Zveza za hokej na travi Slovenije je objavila razpored tekem za novo sezono 2021/2022. V prvem kolu nove sezone bo v soboto 11. septembra v Predanovcih članska ekipa Triglava gostila Moravske Toplice, v nedeljo 12. septembra pa bodo Lipovci gostili Triglav. Dekleta bodo začela tekmovanje šele v soboto 2. oktobra. Zveza za hokej na travi bo organizirala tudi testiranje in sicer bo prvo v soboto 11. septembra ob 16. v Predanovcih.

V prvi slovenski futsal ligi v dvoranskem nogometu bodo kot novinci v novi sezoni igrali tudi nogometaši Kluba malega nogometa Meteorplast ŠIC bar . Prvo kolo je bilo že na programu, igralci Meteorplasta pa so bili prosti. V drugem kolu bodo v petek 10. septembra ob 20.30 v novi ljutomerski dvorani gostili Športno društvo Mlinše iz okolice Zagorja. Ekipo Meteorplasta iz Ljutomera bo vodil trener Tomislav Novak, prleška ekipa pa si je zagotovila nastop v prvi ligi kot prvak v drugi slovenski futsal ligi v minuli tekmovalni sezoni.

V 3.kolu Goričke lige v malem nogometu so bili doseženi naslednji rezultati: Carioke Markovci – Dolenci 4:2, Pizzeria Kučan Križevci – Gornji Petrovci 4:9, Inter Dolič – Lucova 0:8, Stanjevci – Srebrni breg Martinje 1:5, Čepinci – Hajduk Adrijanci 2:2 in Neradnovci – Domanjševci 8:1. Na lestvici vodijo Carioke iz Markovec z 9.točkami, med strelci pa vodi Miran Bencik iz petrovske ekipe, ki je dosegel 8 zadetkov.

Po drugem tednu mednarodnega kegljaškega turnirja »Tri srca« na kegljišču Vikenda v Radencih ima organizator že preko 50 udeležencev, turnir pa bo trajal še do sobote. V moški konkurenci še naprej vodi Jani Steržaj iz Radenske s 581 keglji, drugi je Tone Štular iz Slavije s 553. in tretji Mirko Harc iz mariborske Lokomotive s 546. keglji. Med članicami vodi Cvetka Štiberc s 547.keglji pred Sonjo Tibaut, obe iz Radenske, ki je podrla 526 kegljev na tretjem mestu pa je Milena Kunčič iz Slovenske Bistrice, ki je podrla 490 kegljev. V soboto 11. septembra bo Radenska v prvem kolu nove sezone v prvi B ligi v Radencih gostila kegljaško ekipo Ceršaka.