Domov

Šport

10 septembra 2021 Šport


Na evropskem plesnem  prvenstvu v  breakdancu  v Brez Dolnyju na Poljskem  so bili med plesalci iz 14 držav prvi dan prvenstva zelo uspešni člani Plesnega kluba Zeko iz Murske Sobote , ki so zbrali štiri medalje.  Prvo mesto  posamično  med člani  je osvojil Filip Kovačič.  Zmagovalna je bila  tudi brakdance skupina Plesnega kluba Zeko med člani v postavi: Petra Rajh, Gal Vrbnjak, Rok Mihalič, Filip Kovačič, Marko Lovrenčec in Dejan Zečević. Drugo mesto med starejšimi mladinci je zasedel Rok Mihalič in tretje med člani Marko Lovrenčec.

Iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci  so nas obvestili, da je bila sobotna  prvoligaška tekma 4.kola  med Beltinčankami in Krimom v Bratoncih,  zaradi koronavirusa pri ekipi  Krima,  odpovedana in bo odigrana v poznejšem terminu.

Na odprtem teniškem turnirju  v New Yorku je v osmini finala v ženskih dvojicah   ameriška dvojica  Coco Gauff – Catherine McNally premagala  slovensko hrvaško dvojico Andreja Klepač – Darja Jurak v nizih dvakrat s 6:4.

Na teniškem turnirju v dvojicah je v Moravskih Toplicah sodelovalo 32  igralcev.  Prvo mesto sta osvojila: Dani Kolarič in Ludvik Kiraly, druga sta bila Robi Draškovič in Miha Potočnik.  Na tretje mesto sta se uvrstila Ivo Prettner in Štefan Hari, četrta pa  je bila dvojica: Bojan Peček – Andrej Jesenko.

Društvo za športno rekreacijo Murska Sobota je v telovadnici soboškega Partizana in na asfaltnem igrišču na prostem pripravilo Dan odprtih vrat, ki je bil lepo obiskan. Prireditev je  sovpadala z novim šolskim letom, po besedah predsednika društva Darija Ilića,  so bili že doslej v društvu uspešni pri delu z mladimi  saj imajo v svojih vrstah tudi državne prvakinje, njihova sekcija športne gimnastike pa je še posebej uspešna.  Več o delu soboškega društva bomo poročali v nedeljskem športnem popoldnevu.

V 3.kolu prve radgonske medobčinske lige v malem nogometu je vodilna Plitvica premagala  Grabonoš s 4:1. Druga na lestvici Negova je bila boljša od Porkysa iz Žepovec s 6:3,  tretja Tiha voda iz Gornje Radgone pa je  premagala Police s 6:0. V  drugi radgonski ligi  je vodilni Baren iz Melov  premagal Segovce z 11:1, drugi na lestvici veterani  Lomanoš so premagali Lešane  s 6:0 tretji Bumefekt  iz Lastomerec  je bil boljši od Mahovec s 3:0.

V Bakovcih so ob tednu starejših  občanov pripravili meddruštveno šahovsko tekmovanje upokojencev.  Prvo mesto je zasedlo Društvo upokojencev Murska Sobota v postavi: Boris Kovač, Franc Vučko. Štefan Režonja in Anton Marič. Drugo je bilo Društvo upoko0jencev Bakovci  in n tretje mesto se je uvrstilo Društvo upokojencev Gorišnica.