V etru
Murska pesem tedna
Domov

Šport

12 septembra 2021 Šport


V  8.kolu prve slovenske nogometne lige Telemach je v Murski Soboti, pred okrog 3200 gledalci,   v derbiju kola   državna prvakinja Mura premagala pokalno prvakinjo Olimpijo z 1:0. Zmagoviti zadetek za Muro je dosegel , po podaji Mitje Lotriča,  Žan Karničnik v  18. minuti srečanja. Pri Olimpiji je dobil v 90.minuti rdeči karton kapetan ekipe Tim Max Elšnik.  Med tekmo so zaznamovali 30 letnico delovanja z ognjemetom   soboški navijači Black Gringosi.  Po nepopolnem 8. kolu   vodi na lestvici    Koper s 16.točkami, Olimpija na 4. mestu jih ima 13 in Mura na petem mestu 11 točk.

V 7.kolu 2. slovenske nogometne lige  je Nafta 1903 v Biljah premagala Vitanest s 5:2. Za Nafto je dosegel dva zadetka Vedran Vinko po enega pa Mihael Rebernik, Bence Szabo in Daniel Szokronjoš.  Fužinar  je v Črni na Koroškem premagal Klimo Tratnjek Belince z 2:1.  Za Beltince, ki so vodili na tekmi z 1:0, je dosegel zadetek Cris Cener.

V  pomurskih nogometnih ligah so bili doseženi naslednji rezultati: Avto Rajh Ljutomer- Črenšovci 5:1, Apače – Aqua Ižakovci  2:4, Cven Radgona 1:6 in Roma Vanča vas – Tišina 2:5.

Na mednarodnem odbojkarskem turnirju v  Mariboru  so igralci Panvite Pomgrad  zasedli prvo mesto.  Soboški odbojkarji so najprej premagali mlado reprezentanco Bahraina U – 21 z  rezultatom 2:1. Pri soboških odbojkarjih je dosegel kanadski novinec  Mc  Gregor Conor   13 točk.  V tekmi za prvo mesto  je ekipa Panvite Pomgrada premagala Šoštanj Topolšico z 2:1. V tekmi za prvo mesto na turnirju so največ točk za soboško ekipo zadeli:  Mc Gregor Conor 14 ter Jakob Rojnik in Urban Fužir po 9 točk.

Drugi dan  ekipnega državnega prvenstva v atletiki je v Ljubljani  v teku na 800 metrov med članicami zmagala Urška Martinec iz Atletskega kluba Pomurje v času: 2:14,86.  Moštveno  so  zmagale atletinje Kladivarja iz Celja, atletinje Pomurja iz Murske Sobote  so med 23. klubi zasedle deveto mesto.

V madžarskem mestu Nagyuhakaszu je bila zadnja, četrta, dirka skupnega državnega prvenstva v spidveju.  Matic Ivačič iz Speedway team Lendava je na dirki med tekmovalci iz Slovaške, Madžarske in Slovenije zasedel četrto mesto. Ob koncu  po skupnem točkovanju  štirih  dirk  je Matic Ivačič osvojil naslov državnega  prvaka za leto 2021.

V Mačkovcih na Goričkem je bila na 1380 metrov dolgi progi včeraj zadnja dirka za  odprto državno prvenstvo v motokrosu.  V najbolj zanimivi dirki  v razredu  MX open je zmagal Jan Pancar iz Šentvida . Naslov državnega prvaka pa je v tej kategoriji  osvojil Peter Irt iz Avto moto društva Irt brothers.  V razredu do 125 ccm  je zmagal Luka Kunić iz Hrvaške v obeh vožnjah. Luka Crnković iz Puconec, član soboškega avto moto društva Štefan Kovač  je na Yamahi zbral 16 točk in se uvrstil na 13. mesto, takšno mesto pa je osvojil tudi ob koncu državnega prvenstva med 19. tekmovalci.

V prvem kolu državne lige v hokeju na travi so v Predanovcih hokejisti Triglava premagali Moravske Toplice s 5:0. Za Triglav so dosegli zadetke: Nejca Potokar dva ter Tadej Mikola, Peter Marin in Janko Horvat po enega.

Namiznoteniški klub Sobota je v Murski Soboti pripravil 6. memorialni turnir v spomin na  starejšega Mirka Ungerja  in to za člane in članice.  V absolutni konkurenci je med člani zmagal Smiljan Mekicar iz Ljubljane sicer član soboškega kluba pred Luko Šantavcem iz Kroga. Tretje mesto sta si razdelila: Bojan Kaselj iz Domžal  in Jože Žekš iz Rakičana.  V ženski absolutni kategoriji je zmagala nekdanja Sobočanka Jasna Šebjanič Pupis, ki zdaj živi v Postoji pred Petro Smolej iz Kranja.

Na 30. državnem strelskem prvenstvu za mlade so bili v Ljubljani uspešni tudi pomurski strelci. Posamično z zračno puško je  zmagal v kategoriji  starejših dečkov  Jaša Grčar,  Rok Benko oba iz Murske Sobote pa je bil tretji. Med starejšimi deklicami je zmagala Zoja Buzeti iz Kolomana Flisarja s Tišine, druga  je bila Živa Zadravec iz Črenšovec.  Moštveno je med dečki zmagala Murska Sobota v postavi: Jaša Grčar, Rok Benko in Luka Ivančič, druga pa je bila Murska Sobota tudi s standardno puško v postavi: Mišo Hari, Tobias Bitenc in Danijel Balažic.

V prvem kolu nove sezone v prvi B državni kegljaški ligi je  moška ekipa Radenske iz Murske Sobote na kegljišču vikenda v Radencih premagala Ceršak s 6:2. Pri Radenski so največ kegljev podrli:  Milan Kovačič 558, Jani Steržaj 554 in Mladen Emeršič 536 kegljev. Pri Ceršaku se je odlikoval  Matic Ferk s 537.keglji.

Na državnem prvenstvu slepih in slabovidnih v vrtnem kegljanju je v Novem mestu  ekipa Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota v postavi:  Silva Mlinarič, Marija Jurančič  in Milica Ivanuša zasedla tretje mesto. Posamično je bila  med  članicami zmagovalka Milica Ivanuša in med člani Danilo Kreslin.

V prvem kolu prve slovenske lige, vzhod v šahu je Celje premagalo Rokado iz Lendave s 3,5:2,5. Za Rokado sta zmagala Dezider Ivanec in Jože Gerenčer remiziral pa je Matjaž Kodela.   II. ekipa Pomgrada iz Murske Sobote je v gosteh igrala 3:3 proti II. ekipi Polgrama. Za Pomgrad je  zmagal Luka Skuhala, remizirali pa so: Barbara Skuhala, Igor Kos, Aljaž Skalič in Martin Mohar.  Šahisti Gornje Radgone pa so premagali Šentjur s 3,5:2,5. Za Gornjo Radgono  sta zmagala: Mihel Linder in Jurij Ojsteršek, remizirali pa so: Matija Zadravec, Silvester Puntigam in Marko Mastinšek.

V  prvem kolu 2. slovenske šahovske lige vzhod je II. ekipa Ptuja premagala III. ekipo Pomgrada  iz Murske Sobote s 4,5:1,5. Za soboško ekipo so remizirali: Andre Keglević, Fabijan Marič Vild in Enej Meglič.