V etru
Pesem tedna
Domov

Šport

14 septembra 2021 Šport


V sredo se bodo v Rusiji začele kvalifikacije za nastop na evropskem nogometnem prvenstvu za igralke stare do 19 let. Selektorica Petra Mikeln je v reprezentanco povabila tudi dve igralki Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Anjo Eferl in Ivo Kocjan, povabilo je dobila tudi bivša igralka pomurske ekipe Nina Kajzba, ki je zdaj članice Rome v Italiji. Na kvalifikacijskem turnirju bodo v skupini A – 3 nastopile reprezentance Nemčije, Belgije in Rusije, sicer pa bo v ligi A v kvalifikacijah skupno nastopilo 28 reprezentanc.

Končan je bilo mednarodni kegljaški turnir »Tri srca« na kegljišču Vikenda v Radencih. Med člani je med 54 tekmovalci zmagal Jani Steržaj, ki je podrl 581 kegljev, drugi je bil Milan Kovačič s 558. keglji in tretji Tone Štular iz Radenske s 557. keglji. Med članicami je med 10. tekmovalkami zmagala Cvetka Štiberc, ki je podrla 547 kegljev pred Vlasto Hojnik s 544. timi in Sonjo Tibaut, vse iz Kegljaškega kluba Radenska, ki je podrla 526 kegljev.

V 6. kolu prve slovenske mladinske nogometne lige je v športnem centru Ivanke Serec v Radencih Mura premagala ekipo Brava s 4:1. Na tekmi se je izkazal reprezentant Tio Cipot, ki je dosegel za Muro dva zadetka v prvem in enega v drugem polčasu. Četrti zadetek je k zmagi Mure prispeval Matic Donko. Za Bravo je dosegel zadetek v prvem polčasu Dario Sivonjić. Na lestvici vodita Olimpija in Ilirija s 13. točkami, Mura ima s tekmo manj na 8. mestu 6 točk. V naslednjem kolu bo Mura v soboto gostovala v Radomljah.

V 4.kolu Goričke lige v malem nogometu so igrali takole: Dolenci – Stanjevci 2:4, Domanjševci – Dolič 4:3, Srebrni breg Martinje – Hajduk Adrijanci 2:2, Lucova – Carioke Markovci 2:3, Neradnovci – Pizzeria Kučan Križevci 2:3 in Gornji Petrovci – Čepinci 14:3. Na lestvici vodijo Carioke iz Markovec z 12. točkami, na lestvici strelcev pa Miran Bencik iz gornjepetrovske ekipe s 13. zadetki.

Na ribniku v Podgradu je bilo osem urno tekmovanje v športnem ribolovu v dvojicah. Na ribiškem maratonu je nastopilo 18 ribičev, ki so imeli na tehtanju skupno 152 kg rib. Zmagala je dvojica: Blaž Kocbek iz Gornje Radgone in Rado Koler iz Boračeve s 38,2 kg, druga je bila dvojica: Andrej Novak – Zbigovci in Matjaž Perša – Gornja Radgona s 33,2 kg. Na tretje mesto se je uvrstila dvojica: Kristjan Sladič iz Spodnje Ščavnice in Marko Matjašec iz Apač s 24,1 kg ulovljenih rib.