Domov

Šport

17 septembra 2021 Šport


Na 16. mednarodnem atletskem memorialu Matica Šušteršiča in Patrika Cvetka v Ljubljani so nastopili tudi člani Atletskega kluba Pomurje iz Murske Sobote. Najbolje se je v teku na 1500 metrov odrezala Urška Martinec, ki je v času 4:34,56 zasedla tretje mesto z novim osebnim rekordom. V teku na 100 metrov z ovirami je bila osma Natalija Pavlinjek v času 16,18, v moški konkurenci pa je Matjaž Rus v teku na 800 metrov zasedel šesto mesto v času 2:10,86.

Na 52. memorialu Bojana Hrovatina in sočasno odprtem državnem prvenstvu v atletiki za paraplegike je na Ptuju sodelovalo 52 atletov iz Črne Gore, Srbije, Bosne in Hercegovine in Hrvaške. Med njimi so bili tudi člani Medobčinskega društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije iz Murske Sobote. V kategoriji F 53 je v troboju v metu kopja, diska in suvanja krogle zasedla prvo mesto Marta Janežič iz soboškega društva. V moški konkurenci je bil v kategoriji F 54 Dušan Slana sedmi, Venčeslav Bezjak je v kategoriji F – 52 in F– 53 zasedel četrto mesto, med veterani pa se je Anton Vrbnjak uvrstil na solidno drugo mesto.

V prvem kolu 3. slovenske kegljaške lige – vzhod je II. ekipa Hrastnika na kegljišču Vikenda v Radencih premagala Lendavo, ki je še vedno brez kegljišča v domačem kraju, z rezultatom 7:1. Za Lendavo so največ kegljev podrli: Uroš Zadravec 568, Boris Tisovic 540 in Dušana Radakovič 497 kegljev. Pri zmagoviti ekipi Hrastnika je Smiljan Škrlec podrl 555 kegljev. V 2. kolu 3. slovenske lige –  vzhod bo Lendava v nedeljo ob 13.ih v Radencih gostila kegljaško ekipo Impola iz Slovenske Bistrice.

Disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije Boštjan Jeglič je izrekel kazni za prekrške klubov in igralcev v prvi in drugi slovenski ligi. Soboška Mura je zaradi metanja petard in bakel na igrišče med tekmo Mura – Olimpija dobila denarno kazen 750 evrov. Olimpija je zaradi metanja bakel in prekinitve tekme bila kaznovana s 1050 eurov denarne kazni. Igralec Olimpije Timi Max Elšnik , ki je dobil na tekmi Mura – Olimpija rdeč karton zaradi grobega štarta , bo počival na dveh tekmah.

Nogometni klub Nafta 1903 je bil zaradi štirih rumenih in enega rdečega kartona na tekmi Vitanest Bilje – Nafta 1903 kaznovan z 200 evri denarne kazni, igralec Erik Csaba Burai, ki je bil izključen v 63. minuti tekme pa ne bo smel za Nafto igrati eno tekmo.

Na območnem tekmovanju v namiznem tenisu so v Izoli sodelovali tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. V ženski in moški konkurenci sta se Lara Ivančič in Robert Kuzma iz pomurskega društva uvrstila na solidno tretje mesto v posamični konkurenci.