Domov

Šport

11 julija 2017 Šport


Teniška igralka Andreja Klepač, članica Teniškega kluba Murska Sobota,  je imela včeraj v dveh nastopih na teniškem turnirju v  Wimbledonu polovičen uspeh.  V ženskih dvojicah je s Španko Martinez Sanchez izgubila dvoboj osmine finala proti ruski dvojici: Jelena Vesnina in Jekaterina Makarova,  v nizih dvakrat s 6:4. V  šestnajstini finala mešanih dvojic je Klepačeva  s Kanadčanom Danielom Nestorjem premagala indijsko japonsko dvojico: Purav Raja in Eri Hozumi s 6:2 in 7:5.

Novi slovenski odbojkarski selektor za članice Aleksander Chiappini je objavil seznam  20 odbojkaric za  priprave za tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki se bodo začele 23. avgusta na Nizozemskem. Odbojkarice se bodo zbrale v Mariboru v ponedeljek 24. julija. V okviru pripravljalnih odbojkarskih tekem  se bo slovenska reprezentanca  v Mariboru kar trikrat pomerila z Belgijkami. V slovensko reprezentanco je bila prvič povabljena tudi   odbojkarica puconske Keme Veronika Mikl.

Slovenska  reprezentanca v hokeju na travi  se je v okviru priprav za evropski reprezentančni turnir Challenge  IV  v Lipovcih dvakrat pomerila z reprezentanco Hrvaške, ki je članica evropske skupine Challege III. Hrvaški hokejisti so v prvi tekmi premagali  Slovenijo z rezultatom 9:1. Častni zadetek za Slovenijo je dosegel  Robi Mesarič. V drugi tekmi je bila Hrvaška boljša od Slovenije z izidom 7:1. Zadetek za slovensko hokejsko reprezentanco je dosegel  Boštjan Stanko. Evropski turnir v Lipovcih bo trajal od  ponedeljka 31. julija do sobote 5. avgusta na njem pa bodo sodelovale reprezentance Madžarske, Gibraltarja, Finske in Cipra.

Jutri  se v Nairobiju v Keniji začenja 10. svetovno prvenstvo za mlajše mladince in mladinke v atletiki. Za slovensko reprezentanco  bo nastopila v teku na 100 in 200 metrov tudi Tami Ščančar doma iz Orhovec,  članica Atletskega kluba Panvita iz Murske Sobote.    S Ščančarjevo je na svetovno  atletsko prvenstvo odpotoval tudi njen trener Radislav Jokanović.

Na malo nogometnem turnirju v Pečarovcih je med 17. ekipami zmagala ekipa Bara pri Lipi iz Krčevine pri Ormožu, ki je  v tekmi za prvo mesto premagala Biser M.Power iz Petanjec po devet metrovkah z rezultatom 5:4, v rednem delu je bil izid 11. V tekmi za tretje mesto je soboško černelavska ekipa  Bar Joker premagala Sebeborce z rezultatom 3:1. Na turnirju v Pečarovcih so nagradili tudi   dva posameznika; najboljši vratar je bil Erik Škodnik iz ekipe Biser M.Power Petanjci in igralec Denis Pintarič iz zmagovite ekipe iz Krčevine pri Ormožu.

V Podgradu pri Gornji Radgoni  je bil 21.  Pepijev memorial v športnem ribolovu. Med 29. ribiči je  med člani zmagali Franc Šantl  iz Črešnjevec s 26,7 kg, drugi je bil Ivan Kolmanič z 19,4 in tretji Bojan Horvat oba iz Gornje Radgone,  s 17,7 kg ulovljenih rib. V mladinski konkurenci je zmagal  Mihael Kukovec z 10,9 kg pred Mihaelom Čukom z 9,33 in Aljažem Ružičem, vsi iz Gornje Radgone z 8,7 kg ulovljenih rib.