Domov

Šport

18 septembra 2021 Šport


Slovenska ženska nogometna reprezentanca je v prvi kvalifikacijski nogometni tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu, ki bo leta 2023 v Avstraliji in na Novi Zelandiji, gostovala v Estoniji. V Parnuju so bile Slovenke boljše od Estonije kar s 4:0, že ob polčasu je bil izid 2:0. Za Slovenijo je dosegla dva zadetka Lara Prašnikar, po enega pa Lana Golob in Sara Agrež. Za izbrano vrsto selektorja Boruta Jarca so nastopile tudi igralke Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci: Kaja Korošec, Špela Kolbl in Sara Makovec. Za reprezentanco je nastopila tudi kapetanka Mateja Zver iz Gornje Bistrice, ki igra za avstrijski Sankt Pölten ter Manja Rogan iz Murske Sobote, članica ljubljanske Olimpije. Naslednjo kvalifikacijsko tekmo bo Slovenija igrala v torek 21. septembra ob 21. v soboški Fazaneriji proti reprezentanci Francije.

Iz Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje Beltinci smo dobili sporočilo, da je po odhodu s trenerskega mesta Sandija Bauerja, novi trener Beltinčank postal Marjan Rajbar, ki ima za seboj bogato trenersko kariero. Rajbar je bil med drugim pomočnik trenerja v lendavski Nafti, bil je vodja nogometne šole v soboški Muri, treniral pa je med drugim tudi Odrance, Čardo, Tromejnik in Turnišče.

V 3. kolu prve slovenske futsal lige v dvoranskem nogometu je Meteorplast Šic bar v Vidmu igral proti ekipi Dobrepolja 3:3 in ostaja še naprej neporažen kot novinec v prvi ligi. Za Meteroplast so dosegli zadetke: Mitja Gašparič, Adrijan Trstenjak in Aljaž Goznik. Na lestvici vodi Siliko iz Vrhnike z 9. točkami, prleški Meteorplast Šic bar je na petem mestu z dvema točkama. Naslednjo tekmo bodo Prleki igrali v petek 1. oktobra v Ljutomeru proti ekipi Oplasta iz Kobarida.

V Szegedu na Madžarskem 84 ekip iz 26 držav sodeluje na evropskem prvenstvu v letenju s toplozračnimi baloni. Med udeleženci prvenstva je tudi Dejan Buzeti iz Bakovec, član Balonarskega kluba Bakovci, ki je po šestih poletih in 19. nalogah trenutno na 41. mestu.

V Tirani poteka 30. balkansko prvenstvo v atletiki za veterane. Prvi tekmovalni dan je Zdravko Mauko – Magi, član Športnega društva Radenci, v skoku v višino zasedel tretje in v teku na 300 metrov z ovirami četrto mesto. Vsak tekmovalec lahko nastopi v štirih disciplinah.

V 4. kolu prve radgonske lige v malem nogometu je vodilna Negova premagala Police kar z 10:0. Druga na lestvici Tiha voda iz Gornje Radgone je bila boljša od Radenske s 3:1, tretja Plitvica pa utrpela visok poraz s 5:0 od ekipe Kapele. V drugi radgonski ligi malega nogometa je veteranska ekipa Lomanoš premagala Mahovce z 9:1. Drugi na lestvici Bumefekt iz Lastomerec je igral proti Lokavcu 4:4, tretja Ihova pa je bila boljša od ekipe Zoro iz Zbigovec s 3:2.

Na območnem tekmovanju v pikadu so v Izoli nastopili tudi člani Pomurskega društva za cerebralno paralizo Sonček iz Murske Sobote. Najbolje se je odrezala v posamični konkurenci pri članicah Lara Ivančič, ki se je uvrstila na drugo mesto.